CHP'den Kavala hakkında gözaltı kararına tepki

CHP'den Kavala hakkında gözaltı kararına tepki
CHP, Gezi Davası'ndan beraat ve tahliyesinin açıklanmasının hemen ardından 15 Temmuz darbe girişine ilişkin gözaltı kararı çıkarılmasına tepki verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 840 gündür cezaevinde bulunan Osman Kavala'nın hakkında beraat kararı verilmesinin hemen ardından başka bir soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilmesine tepki gösterdi. 

Özel, Twitter hesabından Kavala hakkında yeniden gözaltı kararı verilmesine tepki gösterirken, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Osman Kavala 'üst' kararı, Erdoğan'ın yargıyı hükümsüz kılmak için talimatla karar yazdıracak kadar meseleyi kan davasına dönüştürdüğünün ispatıdır.

"Kavala er ya da geç serbest kalacak, Gezi'deki ölümlere neden olanlar, yargıya talimat verenler er ya da geç yargılanacaktır."

Erdoğdu: Haddinizi bilin 

CHP İstanbul Milletvekili  Aykut Erdoğdu da karara tepki göstererek, "Osman Kavala kararını verenler ve verdirtenler Türkiye Cumhuriyeti Devletini içerde ve dışarda rezil ediyorlar... Türkiye Cumhuriyeti Devletini hukuksuz bir çadır devletine döndürdüler... Bu Devlet kolay kurulmadı... Bu Devlet sizin çiftliğiniz değil... Haddinizi bilin..." dedi.

Kaftancıoğlu: Tüm topluma yapılmış sayılır

Kaftancıoğlu ise, "Hukuksuzluğunuzda boğulacaksınız! Bir kişiye yapılmış haksızlık, tüm topluma yapılmış sayılır” ifadelerini kullandı.

Tekin: Saray kafayı takarsa yargı mazeret bulur 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise şunları kaydetti:

"Medeni bir ülkede insanlar aksi ispatlanana kadar masumdur, kanunda yer alan bir suçu işlerlerse yargı kararıyla tutuklanır.

AKP'nin ilkel zihniyetinde Saray bir insana kafayı takarsa yargı mazeret bulur, talimatla tutuklanır.

Osman Kavala ve Demirtaş'ın durumu budur."

Etiketler :