CHP'den Erdoğan'a çok sert İş Bankası yanıtı

CHP'den Erdoğan'a çok sert İş Bankası yanıtı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İş Bankası çıkışına tepki göstererek 'Tulumbanın suyu bitmiş olmalı, İş Bankası'nı Varlık Fonu'na aktarmak için uğraşıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Grup toplantısında yaptığı açıklamada, "İş Bankası masada. Bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal'in CHP'ye değil Hazine'ye tahsisi vardır. Bu İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır, bu parlamento bu kararı alacaktır. " dedi.

CHP'DEN ERDOĞAN'A JET YANIT

Bunun üzerine CHP'den Erdoğan'a yanıt gecikmedi. Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP’nin İş Bankası hisselerine el konulmasının Anayasa’daki mülkiyet hakkına aykırı olduğunu ayrıca ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün iradesine saygısızlık olduğunu vurgulayarak "Tam bir hukuksuzluk hali" dedi. Erkek, "Belli ki tulumbanın suyu tükendi. İş Bankası hisselerini Hazine’ye aktarmak istiyorlar oradan Varlık Fonu’na, oradan da Katarlılara. Böylece çok yüksek faizli kredi alabilmek için İş Bankası’nı güvence yapmayı planlıyorlar. Biz buna karşı durmak için gereken her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Etiketler :