CHP’den çok sert "küstah" mektup açıklaması! Bu müsvedde derhal...

CHP’den çok sert "küstah" mektup açıklaması! Bu müsvedde derhal...
ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben yazdığı küstah mektuba CHP'den peş peşe tepkiler geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç küstah mektupla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben yazdığı küstah mektuba CHP'den peş peşe tepkiler geldi.

Resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan Engin Özkoç şunları yazdı:

Türkiye, diplomasi tarihinde hiçbir zaman hakarete uğrayan bir ülke olmamıştır. Maalesef Erdoğan bize bunu da yaşattı. Trump, nasıl olur da T.C. Cumhurbaşkanına “salak olma” diyebilir? Nasıl böyle gayriciddi bir resmi yazı gönderebilir?

Dış politikada her zaman ülkemizin yanındayız, Mehmetçiklerimizin menfaatlerinden yanayız. Ancak Türkiye, ABD karşısında sus pus olamaz, kendini kullandıramaz! Bu milletin genlerinde böyle bir alçaklığa göz yumacak bir gen yok!

Bu millet, ahval ve şerait içinde dahi yurdunu kanının son damlasına kadar savunmuş şerefli, onurlu bir millettir. Kesinlikle yabancı ülkelerin yönlendirmeleriyle yönetilemez. Yabancı ülkelerin hakaret etmesine izin veremez.

Trump’ın bu tutumunu kınıyor, bir haftadır susan iktidarı Trump’a cevap vermeye çağırıyoruz.

engin-1.png

"BU MÜSVEDDE DERHAL SAHİBİNE GERİ GÖNDERİLMELİ"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ABD'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektup ile ilgili olarak, "Bu rezalete Barış Pınarı harekatıyla cevap verdik demek açıkçası milletimizi kandırmaktır. Bu kağıt parçası harekat başladıktan sonra gönderilmiştir. Bu müsvedde sahibine derhal geri gönderilmelidir. " dedi.

“Trump böyle bir küstah mektubu yazma yetkisini nereden bulmaktadır? ABD Başkanı teröristlerle mektup arkadaşlığı yapmaktadır. Umarız ki Erdoğan bu mektubu ciddiye alıp okumamıştır. Bunu kabul edemeyiz. Bu rezalete Barış Pınarı harekatıyla cevap verdik demek açıkçası milletimizi kandırmaktır. Bu kağıt parçası harekat başladıktan sonra gönderilmiştir. Bu müsvedde sahibine derhal geri gönderilmelidir. Geldiği adrese ABD başkan yardımcısı ile ofise geri gönderilmelidir. Erdoğan’ın ABD’ye adım atmaması gerekir. Bu büyük millet hiçbir egemen gücün hadsizliğine pabuç bırakmayacak birikime sahiptir”

İlgili Haberler