Ankara'da sıcak saatler! Mektup skandalının gölgesinde kritik görüşme...

Ankara'da sıcak saatler! Mektup skandalının gölgesinde kritik görüşme...
Ankara, ABD'den önemli iki ismi ağırlıyor. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bugün Ankara'da olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mike Pence ve beraberindeki heyeti saat 14.30'da Beştepe'de kabul edecek.

Türkiye, ABD Başkanı Donald Trump’un küstah mektubunu dün gece ABD medyasından öğrendi. Mektupta Trump’ın; Erdoğan’a teröristlerle işbirliği yapmayı teklif ettiği ve diplomatik nezakete yakışmayacak cümlelerle onu ‘sözde’ diyaloğa çağırdığı anlaşıldı.

ANKARA’DA SESSİZLİK

Trump’un mektubuna ilişkin Ankara’dan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Siyasi partilerden ilk tepki ise İYİ Parti’den geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “Keşke bu terbiyesizce yazılmış mektup kamuoyundan gizlenmeseydi” dedi.

KRİTİK GÖRÜŞME 14:30’DA

Trump’ın tarihe “Küstah Türkiye mektubu” olarak geçecek mektubunun gölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’i makamında kabul edecek. Cumhurbaşkanlığındaki kritik görüşme saat 14:30’da başlayacak.

Bu görüşmenin dışında Barış Pınarı Harekatı kapsamındaki diplomatik temasları da sürecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başta olmak üzere bakanlar yoğun bir mesai içerisinde olacak.
 

İlgili Haberler
Etiketler :