CHP'den çarpıcı iddia! Mesaileri bittiği için THK'de yetkili bulamadık!

Türkiye'nin ciğerleri yanarken hangarda bekletilen THK uçaklarıyla ilgili CHP'den çarpıcı bir iddia geldi. Hem CHP Genel Merkezi hem de CHP Mugla Büyükşehir Belediye Başkanı yangınlara müdahale için THK'den uçak kiralamak istedi. Ancak hiç bir yetkiliye ulaşamadılar.

Ege ve Akdeniz'de günlerdir süren yangınlarla ciğerlerimiz yanarken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den Türk Hava Kurumu ile ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, THK'nin hangarlarında bekletildiği iddia edilen yangın söndürme uçaklarını, devam eden yangınlara müdahale etmek amacıyla kiralamak istedi. Ancak kayyum olarak THK'yı yöneten hiç bir yetkiliye gün boyunca ulaşılamadı. 

CHP Genel Merkezi'nin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de Türk Hava Kurumu yetkilileriyle iletişim kurmaya çalıştı. Ancak onun da bu çabaları sonuçsuz kaldı. 
Gürün konuyla ilgili "Bedeli ne olursa olsun, yangın müdahalesinde kullanmak üzere, uçak kiralamak istedik. Aldığımız yanıt 'Şu anda hiçbir yöneticiye ulaşamayız' oldu" dedi.

"Bölgede maalesef söndürme uçakları bulamadık"

Konu ile ilgili HalkTV'de Özlem Gürses'le Açıkça programına bağlanan Başkan Gürün şunları söyledi:
"Elimizdeki araçlarla orman içlerine müdahale edemiyoruz. Buralara havadan müdahale etmek gerekiyor. Helikopterler gece olduğu için müdahaleyi sonlandırdı. Bölgede maalesef söndürme uçakları bulamadık. Yangın devam ediyor." 

"Saat 15:30'dan sonra burada hiç kimse kalmıyor"

CHP Genel Merkezi'nden görevlendirilen isimlerin uçak kiralamak için THK'ye ulaşmaya çalıştığını hatırlatan Özlem Gürses, Gürün'e 'Siz de sanırım uçak kiralamak için THK'ye ulaşmaya çalıştınız. Bu süreçte ne oldu, neler yaşadınız?' sorusunu yöneltti. 

Gürün bu soruya, "Uçak kiralamak için THK'yi aradık. Santral memuru çıktı. Kendimi tanıtarak bölgedeki yangınlarla ilgili bir yetkiliye ulaşmak istediğimi söyledim. Ancak santraldeki arkadaş 'yarın sabah görebilirsiniz. Saat 15:30'dan sonra burada hiç kimse kalmıyor' dediler." diye cevap verdi.