Nefesler tutulmuş durumda... Sonuçlar an be an değişiyor!

Türkiye’nin kaderini belirleyecek seçimde yayın yasağı kaldırıldı. Halk Tv programcıları İsmail Küçükkaya ve Emin Çapa ilk verileri Halk Tv ekranlarında, Halk Tv programcılarıyla birlikte değerlendiriyor. İşte en son veriler:

Halktv programcısı Barış Pehlivan, Tayyip Erdoğan'ın oy oranın yüzde 49,06, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının ise 45,21 olduğunu açıkladı. Buna göre Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy sayısı 22 milyon 895 bin 668, Erdoğan'ın aldığı oy sayısı ise 24 milyon 846 bin 874.

İmamoğlu: 7.5 milyon oy sisteme girmedi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yaptığı son açıklamada, sisteme girilmeyen oy sayısının 7,5 milyon olduğunu kaydetti.

Yavaş: Kılıçdaroğlu yüzde 47.7 ile önde
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise, ellerinde bulunan ıslak imzalı tutanaklara ilişkin verileri açıkladı. Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,7, Erdoğan'ın ise yüzde 45,8 oy oranına sahip olduğunu açıkladı. 

60 bin sandık henüz sisteme yansımadı
Yavaş'ın açıkladığı verilere göre oyların sayıldığı sandık sayısı 130 bin 260. 60 bin sandığın verisi ise henüz sisteme girilmiş değil.

Halktv programcısı Murat Ağırel ise, 13 milyon oyun sisteme girilmediğini söyledi. Ağırel, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile görüştüğünü, yüzde 80 oy olan Bakırköy'de henüz oyların yüzde 12'sinin girildiği söylediğini aktardı.

Erdoğan üç ilçede de kaybediyor
Halktv programcısı Emin Çapa ise şunları söyledi: "Bizim açımızdan önemli bir nokta var. O da, biz Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) almıyoruz verileri. YSK verileri çok sonra gelir. YSK verisi artık kesinleşmiş veridir. Islak imzalı tutanaklar tamamlandı demektir. Bizim verilerimiz içinde o var artık. YSK'ya onların teslim edilmesi YSK'nın kesinleşmiş verisinden olacak. Elimde Ankara'nın ilçe ilçe sonuçları var. En düşük sayılan oy, yüzde 90'ın altında kalan üç ilçede kim önde? Üç ilçe var, üç ilçede Tayyip Erdoğan kaybediyor."

'Karamsarlığa kapılmamak gerekir'
Gazeteci Levent Gültekin Halktv yayınında yaptığı açıklamada, sonuçlara ilişkin manüplatif bilgilerin verildiğini kaydetti. Karamsarlığa ve endişeye kapılınmaması gerektiğini vurguladı.

'Erdoğan'ın oyları geriledi'
Halk TV Programcısı Fikret Bila da Ankara'dan canlı yayına bağlandı. Önemli açıklamalar yapan Bila, "Bende genel merkez ile temas halindeyim. Verdiğiniz bilgilere birkaç katkıda bulunayım. Şu an sayın İmamoğlu ve Yavaş’a verilen ancak onların açıklamamak için acele etmedikleri rakamlara göre fark Kılıçdaroğlu lehine.

Benim aldığım bilgilere Kılıçdaroğlu Türkiye genelinde yüzde 49 civarına çok yaklaşmış durumda. Erdoğan’ın oylarında gerileme ve düşüş görülüyor. Son gelen bilgilere göre yüzde 44’e yaklaşmış durumda. CHP’den sağlıklı açıklama sandıklara biraz daha açıldıktan sonra gelecektir" dedi.

AKP’liler itiraz ediyor
Halk TV sunucu İsmail Küçükkaya ise, CHP’nin önde olduğu illerde AKP’nin sandık sonuçlarına itiraz ettiğini açıkladı. Bu da bazı verilen geç girildiği anlamını taşıdığını açıkladı.

Etiketler :