CHP ve İYİ Parti grup toplantılarına başlıyor

CHP ve İYİ Parti grup toplantılarına başlıyor
CHP ve İYİ Parti, salgın nedeniyle üç aydır gerçekleştirilmeyen Grup Toplantılarına başlıyor.

BirGün'ün haberine göre; Koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmeye başladığının açıklanmasından bir gün önce 10 Mart Salı günü son kez gerçekleştirilen TBMM Grup Toplantıları'na, CHP ve İYİ Parti yaklaşık üç aylık aranın ardından yeniden başlıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın 13.30’da grup toplantısında milletvekillerine ve kamuoyuna değerlendirmelerde bulunacak.

Pandemi sürecinde ziyaretçi yasağı bulunan Meclis'te bu toplantıya sadece milletvekilleri katılabilecek. Grup toplantısı ile kamuoyuna seslenecek bir diğer lider, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener olacak. İyi Parti TBMM Grup Toplantısı, Çarşamba günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek. AKP’de grup toplantısı olup olmayacağı henüz duyurulmazken MHP'nin ise bir süre daha toplanmayacağı bildirildi.

HDP de “darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” çalışmaları nedeniyle iki hafta boyunca grup toplantısı yapmayacak. Eş Genel Başkanlar, bu süreçte yerel örgütlerle bir araya gelecek.

Sosyal mesafe kuralı

Edinilen bilgiye göre, grup toplantılarında salgın hastalığa karşı önlemler alınacak. Milletvekillerinden hijyen kurallarına dikkat etmeleri istendi. Milletvekilleri ayrıca sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde oturacak, basın mensupları da toplantıları maske ile takip edecek.

Etiketler :