CHP Milletvekili Hakverdi Bakan Gül'e torpil iddialarını sordu

CHP Milletvekili Hakverdi Bakan Gül'e torpil iddialarını sordu
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, devlet kurumlarında artan torpil iddiaları konusunu Meclis gündemine taşıdı.

Ali Haydar Hakverdi, torpil iddialarına ilişkin TBMM'ye soru önergesi verdi.

İşte Hakverdi'nin o açıklaması ve soru önergesi:

Mülakatlar iktidarın kadrolaşmak için kullandığı yol haline geldi

Son yıllarda kamuya personel alımlarında mülakat yönteminin kayırma yöntemi olarak kullanıldığına sıkça şahit olmaktayız. Neredeyse yazılı sınavlardan ne puan aldığınızın hiçbir önemi kalmadığı mülakatlar, iktidarca kadrolaşmak ve referanslı gelenleri değerlendirmek için yeni bir yol olarak değerlendirilmektedir. Mülakat uygulaması ile hakkı elinden alınan insanları feryatları sık sık basında yer almakta ve bizlere iletilmektedir. Bu haberleri gerek medyadan gerekse aile ve arkadaş çevresinden duyan milyonlarca insanımızın devlete olan güveni her geçen gün azalmaktadır.

Liyakat’ın geçerli olmadığı bir sistemde devlete güven kalmaz

Geçtiğimiz yıl Adalet Bakanlığının açtığı sınavlarla Hakim ve Hizmetli alımında Kurucular kurulu üyeleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eski meclis başkanı İsmail Kahraman’ın da bulunduğu Birlik Vakfı’nın Ankara Şube başkanı Muhittin Bal imzalı referans mektuplarının etkili olduğu iddiaların kendilerine ulaştığını ifade eden Hakverdi, "Liyakat’ın geçerli olmadığı bir sistemde devlete güven kalmaz.Devlet ve kamu kurumları bu ülkenin tüm yurttaşlarınındır. Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılacak işlerin kalitesi personelin liyakatı ile doğru orantılıdır. Bu gerçeklik göz ardı edildiğinde sonuçlarından tüm yurttaşların ve devletin olumsuz etkileneceği gerçeği göz ardı edilmemelidir." dedi.

Bu mülakatlarla ilgili son iddia Adalet Bakanlığı ile ilgili

Hakverdi, "Son yıllarda kamuya personel alımlarında mülakat yönteminin kayırma yöntemi olarak kullanıldığına sıkça şahit olmaktayız. Neredeyse yazılı sınavlardan ne puan aldığınızın hiçbir önemi kalmadığı mülakatlar, iktidarca kadrolaşmak ve referanslı gelenleri değerlendirmek için yeni bir yol gibi değerlendirilmektedir. Devlet ve kamu kurumları bu ülkenin tüm yurttaşlarınındır. Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılacak işlerin kalitesi personelin liyakatı ile doğru orantılıdır. Bu gerçeklik göz ardı edildiğinde sonuçlarından tüm yurttaşların ve devletin olumsuz etkileneceği gerçeği göz ardı edilmemelidir." ifadelerini kullandı.

İşte Hakverdi'nin Adalet Bakanı'na sorduğu o sorular:

1. Son 5 yılda bakanlığınızca ataması yapılan hakim ve savcıların yazılı ve mülakat puanları nedir?

2. Referans mektubu ile mülakatta öncelik sağlanan hakim ya da savcı adayları olmuş mudur? 
3. Birlik Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Muhittin Bal’ın imzası ile Hakimlik mülakatına girecek S.Z.A ve F.Ş.D isimli şahısların nerede ve ne zaman mülakata gireceği bilgileri “Vakfımızın gönüldaşlarıdır” notu ile tarafınıza iletilmiş midir? Şahıslar mülakattan başarılı olmuşlar mıdır? 
4. Yine bakanlığınıza bağlı merkez teşkilat hizmetli alımı ile ilgili 18 Eylül 2019 günü Ek binada yapılacak olan mülakata dair M.A isimli şahıs için tarafınıza Muhittin Bal imzalı  “M.A ve babası Vakfımız gönüldaşlarındandır” notu iletilmiş midir? M.A.’nın mülakat sonucu ne olmuştur? 
5. Birlik Vakfı’nın kurucular kurulu arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın da olması vakıftan gelecek referansların öncelikli hale gelmesinde etken olmakta mıdır?

1.jpeg2-003.jpeg

Etiketler :