CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: AKP tabanı dahil vatandaş erken seçim istiyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: AKP tabanı dahil vatandaş erken seçim istiyor
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sözüm Var programında artık AKP tabanı da dahil olmak üzere vatandaşların erken seçim istediğini söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadri Gürsel'in "Sayın Kılıçdaroğlu'nun seçim sözleri yansıdı medyaya. Sonbahar aylarında veya kışın ilk aylarında bu yıl içinde bir erken seçim ihtimalinden söz etti kendisi. Bir erken seçime hazırlıklı olunmasının altını çizmiş. Seçim hazır mısınız?" sorusuna yanıt verdi. 

Kaftancıoğlu, "Sokakta hangi kesime giderseniz gidin, 'Biz artık geçinemiyoruz. Biz her geçen gün kötüye gidiyoruz. Ve biz bu iktidarın bizi bu sıkıntıdan kurtaramayacağını artık görüyoruz. Ne olursunuz erken seçim olsun' dediğini aktardı.  " AKP tabanı da dahil vatandaşın artık tabanda erken seçim beklentisi var. Bizim görevimiz halkın taleplerini dillendirmektir" diye konuştu. 

Kaftancıoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

Genel Başkanımızın erken seçim bekliyorum cümlesinden önce bir de sokağın sesini şöyle bir hatırlatmak lazım... Genel Başkanımız, keza Meral hanım, benzer şekilde farklı illerde farklı kesimlerde sokakta vatandaşlarla buluşuyor. Bizlerden çok aslında vatandaşın neler dediği aslında kıymetli ve önemli oluyor. Sokakta hangi kesime giderseniz gidin, örneğin aylardır sokakta vatandaşlarla konuştuğumda vatandaşın söylediği şöyle bir cümle var. "Biz artık geçinemiyoruz. Biz her geçen gün kötüye gidiyoruz. Ve biz bu iktidarın bizi bu sıkıntıdan kurtaramayacağını artık görüyoruz. Ne olursunuz erken seçim olsun" AKP tabanı da bu kesime dahil. Şunu net bir şeklide söylüyorlar. Ben şu ana kadar AKP'ye oy vermiştim. Bundan sonra vermem diyen de var, elim kırılsaydı da vermeseydim diyen de var. Vatandaşın artık tabanda erken seçim beklentisi var. Şimdi seçim beklentisi olunca Genel Başkanımız da doğal olarak görevimiz nedir siyaset kurumu olarak, vatandaşın taleplerini dillendirmek... Öyle olunca da biz de erken seçim kararı olacak olanın kimler olduğunu biliyoruz. 

"9 Şubat 2019'dan bu yana seçime hazırlanıyoruz"

Erken seçim olma durumunda benim hep kullandığım bir cümle var. Biz yarın seçim olacakmış gibi İstanbul örgütleri olarak hakikatten çalışıyoruz. İkinci dönemimizden başlayarak yani 9 Şubat 2019 tarihinden itibaren oturup yarın seçim olacakmış gibi planlamamızı yaptık. Saha çalışmalarının planlaması, sandıkların güvenliğinin planlanması, seçimin erken olması halinde hangi sıkıştırılmış eğitimlerin yapılacağı, sahada nerelere gidileceği, nerede öncelik olacağı üzerinde çalışıyoruz. Tüm Türkiye'de de benzer çalışmaların olduğunu görüyorum. 

"İşimiz artık daha kolay"

Seçim olması durumunda şöyle bir gerçekliğimiz de var. Özellikle pandemi sürecinde büyük şehirlerimizde ve diğer illerimizde belediyelerimizde çalışıyorduk. Vatandaşa ulaşıyorduk. Önümüzdeki seçimlerde belediyelerimizin de katkılarından dolayı, vatandaşla doğru şekilde doğru hizmetleri, oy verene değil her kesime eşit hizmet verdiğinden dolayı işimizin çok daha kolay olacağın düşünüyorum. Ama bu kolaylık bizi asla rehavete sürüklemiyor. 


 

İlgili Haberler
Etiketler :