CHP İl Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı

CHP İl Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı
CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, sokak hayvanlarına yönelik düzenlenen kanun tasarısına karşı yapılan eylemlere katılması ve yaptığı açıklamalar nedeniyle 'Kanunlara uymamaya tahrik' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı."

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz hakkında 'Kanunlara uymamaya tahrik' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Yalaz'a sokak hayvanlarına yönelik düzenlenen ve katliamı öngören kanun tasarısına karşı yapılan eylemlere katıldığı ve orada yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Yalaz, Hamamyolu Caddesi'nde gerçekleştirilen bir eylem sırasında, tasarıyı eleştirerek "Vicdanını körelmiş olanlar, hayvanları katletmeyi öneriyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi; tarihi bir direnişe hazır olsunlar" şeklinde konuşmuştu. Yalaz ayrıca, Gezi Parkı eylemlerine benzer bir direniş çağrısında bulunarak, "Eğer bu yasayı geçirirlerse, tarihi bir direnişe hazır olsunlar" ifadelerini kullanmıştı.

85251-1.jpg

'KANUNLARA UYMAMAYA TAHRİK' SUÇU

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Yalaz'ın bu açıklamalarının 'Kanunlara uymamaya tahrik' suçu kapsamında değerlendirilerek soruşturma başlatıldığı belirtildi. Yalaz'ın yarın savcılığa giderek konuyla ilgili ifade vereceği bildirildi.

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz ise soruşturmaya tepki göstererek, "Hayvanseverlerle ve vicdan sahibi hemşehrilerimizle yaptığımız basın açıklaması sırasında uyarılarımızı yineledik. Ne linç kampanyaları ne de asılsız suçlamalar mücadele azmimizi zerre kadar etkilemeyecektir" şeklinde konuştu.

Soruşturma süreci, ilerleyen günlerde Yalaz'ın ifadesinin alınmasıyla devam edecek.

Kaynak:DHA