CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Çubuk'ta katıldığı bir şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Başlatılan soruşturma kapsamında saldırganlardan 6'sının kimliği belirlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı bir şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törenin ardından CHP lideri bir grubun saldırısına uğradı. Arbede yaşanması üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale etti.

kk-saldiri.jpg

NTV'den Serkan Kaya'nın bildirdiğine göre, hem cenaze töreni sırasında, hem de cenaze sonrasında büyük olaylar çıktı ve Kılıçdaroğlu fiili saldırıya uğradı. Polis ekipleri tarafından bir eve alınan Kılıçdaroğlu dışarı çıkarılamıyor. Evin çevresinde önlemler alınmasına rağmen evin etrafında toplanan kalabalığın evi taşladığı bildirildi.

CHP liderinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

AKP'den ilk açıklama

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Üzgünüm ve kızgınım. Geçmiş olsun. Şiddet dilinin sokakta fiili şiddet üretmesine şaşıracak değilim. Başta biz siyasiler olmak üzere herkesin sorumluluğu büyük. Hep birlikte Türkiye olmanın gereklerine odaklanmalıyız.”

CHP'den tepkiler

Başta İçişleri Bakanı Soylu olmak üzere hedef gösterenler sorumludur"

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök, Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, "Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Genel Başkanımız hala saldırı altında ancak durumu iyidir. Bu saldırıdan başta İçişleri Bakanı Soylu olmak üzere Genel Başkanımızı hedef gösterenler sorumludur" dedi.

Ankara Valiliği'nden açıklama

Ankara Valiliği, yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'na saldırı olayının sorumluları hakkında yasal işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Hulusi Akar olay yerinde

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve geldi. Akar, çevrede toplanan vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu zırhlı araçla evden çıkarıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çubuk ilçesinde güvenlik amacıyla tutulduğu evden zırhlı araçla çıkarıldı.

Süleyman Soylu 'şehit cenazesine gelemez' demişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı bir şehit cenazesinde bir linç girişimine maruz kaldı. Güvenlik ekiplerince çevredeki güvenli bir yere götürülen Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu ev saldırganlar tarafından taşlandı. Ankara Valiliği'nin "üzücü bir protesto" olarak nitelediği linç girişiminin ardından güvenlik önlemleri artırıldı, bölgeye takviye güvenlik ekibi gönderildi. CHP lideri, tutulduğu evden ancak 1 saat sonra çıkarılabildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP lideri ve partililer hakkında söylediklerini akıllara getirdi. Soylu, valiliklere "CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin" talimatı gönderdiğini söylemişti.

CHP'den ve gazetecilerden tepkiler

CHP'den olağanüstü toplantı çağrısı

CHP'de olağanüstü toplantı çağrısı yapılarak CHP'li yönetici ve vekiller Ankara'ya çağrıldı.

Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.

AKP Sözcüsü Çelik'ten kınama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkarılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

Toprak: Devlet korumaktan acizse biz liderimizi koruruz, bu böyle bilinsin

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Çubuk’ta şehit cenazesinde gerçekleştirilen saldırının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hakkari’de şehit olan askerimizin cenazesine katılan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, Milli Savunma Bakanı, Emniyet Genel Müdürü, Ankara Emniyet Müdürü, Genelkurmay Başkanı ve diğer devlet erkânının önünde organize bir grup tarafından gerçekleştirilen menfur saldırı ülkemizi karanlık günlere, kardeş kavgasına sürüklemek isteyen karanlık güçlerin devrede olduğunu, maşalarını sahaya sürdüklerini göstermektedir. Ana Muhalefet Liderine yönelik bu saldırının istihbaratının alınmaması, güvenliğin sağlanmaması, saldırganların cenaze öncesinde, esnasında ve sonrasındaki eylemlerine, sözlü ve fiziki saldırılarına güvenlik güçlerinin müdahale etmemesi, saldırganların korunduğu ve planlı olduğu kanaatini güçlendirmektedir. İçişleri Bakanlığı, Emniyet, savcılar bu saldırının arkasındaki gerçek failleri, organizatör karanlık elleri açığa çıkartmakla yükümlüdür ve hesap vermek zorundadır. Aksi halde bu kirli amaçların, birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışımıza kast etmek isteyen şaibeli güç odaklarının ortağı olacaklardır.  Faillerin süratle ortaya çıkartılması talebimizin en kısa sürede yerine getirilmesinin peşini bırakmayacağımız bilinmelidir. Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu’nu korumaktan devlet aciz ise biz liderimizi koruruz, bu da böyle bilinsin. Bu menfur saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Demokrasimize, ülkemize, barış ve huzurumuza kimsenin kast etmesine izin vermeyeceğimiz açıkça bilinmelidir."

Akşener'den Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyareti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyareti için CHP Genel Merkezi'ne geldi.

e431b7a4-3ec3-45cf-aa5c-5dd8e2469e55.jpg

İlgili Haberler