CHP Gemisi İstanbul'a geldi: İmamoğlu, İktidar değiştiğinde denizlerimiz emin ellerde olacak

Balıkçıların sorunlarını dinlemek için yola çıkan CHP Gemisi, İstanbul'da demir attı. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in ziyaret ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İktidar değiştiği zaman, balıkçılık da denizlerimiz de doğamız da mutlaka emin ellerde olacak" dedi.

CHP Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun  görevlendirmesiyle; balıkçıların sorunlarını görüşmek için Samsun'dan yola çıktığı 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'ndan bu yana denizlerde. Ziyaretlerine, Artvin'in Hopa ilçesinden gemiyle başlayan CHP Gemisi ve Karadeniz, İstanbul'da demir attı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile balıkçıların sorunlarını görüşen CHP'li Karadeniz, "Şu anda İstanbul Büyükşehir'de Ekrem Başkanımız ile beraberiz. Sağ olsun, Türkiye'deki balıkçılarımız için onun da çok güzel sözleri oldu" dedi. 

İmamoğlu ise "Türkiye’nin aslında çok önemli bir konusuna parmak bastı. Türkiye’de çok nadir yapılan bir eylemi yapıyor. Hopa’dan başladı, Karadeniz’i boydan boya geçti, İstanbul’a geldi ve Hatay'ın Samandağ ilçesine kadar devam edecek" diyerek CHP'li Karadeniz'e teşekkür etti. 

'Balıkçılık, Türkiye'de yıllardır ne yazık ki iyi ele alınamadı' 

İmamoğlu; doğanın, çevrenin korunması gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu: 

"Balıkçılık, Türkiye’de yıllardır aslında ne yazık ki iyi ele alınamayan, ne üretenin mutlu olduğu ne de denizlerin bu anlamda sağlıklı politikaların ortaya konulduğu bir süreci yaşayamadı. Bunun içerisinde denizin korunması, doğanın korunması, kıyıların korunması balıkçıların geliştirilmesi ve korunması var. Gerçekten bu sektörün iyileştirilmesi var. Uluslararası alanda daha güçlü olmaları, ülkenin insanlarının balık tüketimine katkı sunması konusunda büyük bir farkındalığı ortaya koymuştur." 

'İktidar değiştiği zaman, balıkçılık, denizlerimiz, doğamız da mutlaka emin ellerde olacak' 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun sürece destek verdiğini söyleyen İmamoğlu, "Biz de bu kapsamda çok yakın hatta 10, 15 gün içerisinde İstanbul’daki 1200’ü aşkın balıkçımıza destek paketimizi sunduk. İktidarın ele alması gereken bir hususa dikkat çekiyor Barış vekilimiz. Ama bu süreç, inşallah şöyle devam edecek; iktidar değiştiği zaman, balıkçılık da denizlerimiz de doğamız da mutlaka emin ellerde olacak. Ben tekrar vekilime teşekkür ediyorum.”

'Kılıçdaroğlu, balıkçılarla bir araya gelecek'

İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 31 Temmuz Cumartesi Günü, İstanbul'da balıkçılarla bir araya geleceklerini, daha sonra ise CHP Gemisi'nin ziyaretlerine devam edeceğini söyledi.