CHP: Buranın Adı TBMM'dir

CHP: Buranın Adı TBMM'dir
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Buranın adı TBMM’dir, önünde ve arkasında başka bir sıfata gerek yoktur" dedi.CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Buranın adı TBMM’dir, önünde ve arkasında başka...

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Buranın adı TBMM’dir, önünde ve arkasında başka bir sıfata gerek yoktur" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Buranın adı TBMM’dir, önünde ve arkasında başka bir sıfata gerek yoktur, hele hele Cumhurbaşkanı'nın kullandığı ve külliye olarak da meşrulaştırmaya çalıştığı yapıyı Meclis üzerinden meşrulaştırmaya çalışmak bu parlamentoya yakışmaz” dedi.

“BİR UTANÇ VESİKASIDIR”

Tanrıkulu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Can Dündar ve Erdem Gül hakkında hazırlanan iddianameye işaret ederek şöyle dedi:

“Bir hukuk tarihi bakımından bir utanç vesikasıdır, hiçbir delili yok. Tamamen bir algı operasyonuna yönelik bir dava. Hiçbir hukuksal dayanağı yok. Bu iddianame bir intikam iddianamesidir, Recep Tayyip Erdoğan ‘bedelini ödeyecekler’ demiştir. Bu aynı zamanda korku iddianamesi.”

Basında çıkan, ‘TBMM yerleşkesi’ yerine ‘TBMM külliyesi’ haberlerine işaret eden Tanrıkulu, şöyle dedi:

“Bugün basında okudum. TBMM’nin adı Genel Sekreterlik tarafından işte bir belgede adı külliye diye geçmiş. Başkanlık Divanına takdimlerinde böyle bir ibare geçmiş yani TBMM, TBMM’dir, yani başka bir sıfat önünde olmamıştı, kurum da olmamıştı, Cumhurbaşkanı’nın Beştepe’de kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuş kaçak saray olarak adlandırılan ve büyük tepkiler almış, israfla yapılmış ve halkın gözünde büyük tartışmalara ve meşruluğa neden olmuş bir yapıyı meşrulaştırmak amacıyla cumhuriyeti kurmuş meşru bir Meclis’in adının üzerinden meşrulaştırılmaya çalışılmasını da bu parlamento bakımından kabul edilemez bulduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Buranın adı TBMM’dir, önünde ve arkasında başka bir sıfata gerek yoktur, hele hele Cumhurbaşkanı'nın kullandığı ve külliye olarak da meşrulaştırmaya çalıştığı yapıyı Meclis üzerinden meşrulaştırmaya çalışmak bu parlamentoya yakışmaz.”

Anka