CHP adalet için yürüyor!

CHP adalet için yürüyor!
CHP, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş başlatacak.

CHP, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş başlatacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin MYK sonrası yaptığı açıklamada yarın saat 11.00'da Ankara Güven Park'ta olacağını ve buradan "adalet" talebiyle bir yürüyüş başlatacaklarını duyurdu.

MYK oplantısının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu verilen kararı eleştirerek, "Bu kararı verenler bu kararın altında kalacak" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca şöyle konuştu: "Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. Sayın Enis Berberoğlu hepimizin bildiği hepimizin tanıdığı yıllarını medya ve medya özgürlüğü için harcayan birisi şimdi hiçbir delil olmadan 25 yıla mahkum ediliyor. Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklar. 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti yok ettiler, demokrasiyi yok ettiler.  Adalet istiyoruz bu ülkede. Adaletin olmadığı bir ülke mi olur? Devletin temeline dinamit koyuyorlar."

TWITTER'DA LİSTE BAŞI OLDU

Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde Twitter hesabından da açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı, "Bu ülkede terör örgütlerine giden silah dolu bir kamyonun haberini yapmanın cezası 25 yıl hapis, yasa dışı silah sevkiyatı ise serbest!" diyerek tepkisini paylaştı.  Kılıçdaroğlu attığı diğer twitte de "Teröre destek verömek suç değil ama haberini yapmak suç! Türkiye'de adaleti yok edip ülkemizi bu hale getirenlere yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

Tüm bunlar yaşanırken CHP'nin İstanbul'a yürüme kararı sosyal medyada da ilgi odağı oldu. #AdaletiçinİstanbulaYürüyor hashtag'i Twitter'da liste başı oldu.

Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde çıktığı bir haber kanalında da yarınki barışçıl protesto eylemliliğini şöyle anlattı: Artık sabredecek bir şey kalmadı. Türkiye, demokrasi elden gidiyor. Devletin çivisi çıkmış. Yapacağımız şey, toplumu bilgilendirmek. Haksızlığın üzerine gitmek. Onu direnerek yapacağız. İlla cam çerçeve kırmak, eline silah almak değil. Bütün CHP örgütlerine söylüyorum, provakasyonlara girmeyin. Güvenlik güçleri ile çatışmaya girmeyin. Ama biz haklılığımızı bütün dünyaya duyurmak zorundayız. Türkiye’de adaletin kalmadığını bütün dünyaya duyurmak zorundayız. Bunun yolu gerekirse yürümek. Yarın yürüyeceğim. Elimde tek afiş olacak, üzerinde “Adalet” yazacak.

ANKARA'DAN İSTANBUL'A KADAR YÜRÜYECEĞİZ!

Kılıçdaroğlu programda şunları söyledi:

"Ben bu ülkede adalet sağlanıncaya kadar yürüyeceğim. Artık bıçak kemiğe dayandı. Böyle bir adalet mi olur? Böyle bir adalet mi olur? Buna ilk tepkiyi yargının vermesi lazım. Hangi yargıç ne kadar ağır ceza verirse sarayın gözüne o kadar gireceğini düşünüyor.

"Ankara’dan İstanbul’a yürüyeceğiz. Gelenler provokasyona teslim olamayacaklar. Bu ülkenin fakiri fukarası için yürüyeceğiz. Sırtı kalınlar için değil

"OHAL kapsamında yasaklanırsa?" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu şöyle dedi: Yasaklasınlar. Daha da büyür. Rezaleti görür bütün dünya. Türkiye'de bununla ilgili olumsuz haberler çıkarmaya çalışacaklar, bunun farkındayız."

CHP İSTANBUL DA YARIN NÖBETTE

CHP İstanbul örgütü de yarın aynı saatte Maçka Demokrasi Parkı'nda demokrasi ve adalet için toplanıyor. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardandan nöbete başlayacaklarını duyurdu.Canpolat, şu açıklamayı yaptı: “Yarından itibaren bütün örgütümüzü İstanbul Maçka Parkı’nda nöbete davet ediyoruz. Enis Berberoğlu serbest bırakılana kadar bu nöbetimiz, bu müacadelemiz Maçka Parkı’nda devam edecek. Sırayla 39 ilçemiz; gençlik kollarımz, kadın kollarımız her gün Maltepe Cezaevi Önünde nöbet tutacaklardır.”

CHP, BERBEROĞLU İÇİN TÜM YURTTA NÖBET BAŞLATIYOR

Enis Berberoğlu'nun İÇİN Maltepe Cezaevi'nin önünde açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de "81 ilde demokrasi nöbetlerimiz sürecek" dedi. Tekin, "Sayın Genelbaşkanımız yarın Güvenpark'ta sonra büyük ihtimal İstanbul'a yürüyüş gerçekleştirecek. 81 ilde eylemlerimiz ve demokrasi nöbetlerimiz sürecek. Yarın Maçka'da demokrasi nönetimiz başlayacak" ifadelerini kullandı.

Bu arada CHP Enis Berberoğlu için ilk nöbet Maltepe Cezaevi karşısında tutuldu ve ardından iftar yapıldı.

Etiketler :