Cezaevinde müdürün, maskesiz denetim yaptığı iddia edildi

Cezaevinde müdürün, maskesiz denetim yaptığı iddia edildi
Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda infaz koruma başmemuru Şahin Dilek hakkında, denetleme sırasında 'dinlendiği' başlatılan disiplin soruşturması yeni iddiaları gündeme getirdi. Dilek savunmasında, “Olay günü izoleli olarak çalışıyordum. Kurum müdürü Hamza Şenkaya koronavirüs tedbirlerine uymayarak maskesiz alkollü bir vaziyette siperliksiz vardiyamızı denetledi" dedi.

Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda infaz koruma başmemuru Şahin Dilek savunmasında, “Olay günü izoleli olarak çalışıyordum. Kurum müdürü Hamza Şenkaya koronavirüs tedbirlerine uymayarak maskesiz alkollü bir vaziyette siperliksiz vardiyamızı denetledi. Denetlemede dinlendiğimiz için tutanak tutmuş. Bir insan 24 saat dinlenmeden çalışabilir mi? Torpilli memurlarını rahat yerde izole dışı 8 saat çalıştırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre; Şahin, savunmasında 24 saat dinlendirilmeden çalıştırıldıklarını ve kurum müdürünün koronavirüs tedbirlerine uymadan alkollü bir şekilde cezaevini denetlemeye geldiğini iddia etti.

'Bizi köle usulü çalıştırmaktadır'

Şahin, savunmasında cezaevi müdürünün kendisine ve arkadaşlarına koronavirüs kurallarına uymadığı gerekçesi ile cezalar verdirdiğini dile getirerek şöyle devam etti:

“Kendi maskesiz denetleme yapıyor. 4287 sayılı İş Kanunu’nun 68 maddesine göre fazla çalışma mesaisine nazaran ara dinlenme yaptım. Ayrıca gece nöbetine gelen memura ertesi gün nöbet yazılmaz. Cezaevinde bu hakkımız gasp ediliyor. Fazla çalıştırılıp az dinlendiriliyoruz. Anayasanın 18. maddesinde belirtilen angarya yasağını ihlal ederek bizi köle usulü çalıştırmaktadır. Hakkımda iddia edilen suçlamayı reddediyorum. İlgililer hakkında iş mevzuatına aykırı davranmaktan şikâyetçiyim.”

Etiketler :