Cezaevi idaresinden Dilruba açıklaması geldi!

Ceza ve Tevkif Evleri Müdürlüğü, Dilruba'nın telefon talebinin olmadığını öne süren bir açıklama yaptı. Tahliyenin dün akşam saat 20.00'de gerçekleştiği bildirildi.

Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan ve iki haftayı aşkın süre cezaevinde kalan Dilruba Kayserilioğlu dün akşam saatlerinde cezaevinden tahliye edildi.

Dilruba'nın annesi kızının tahliyesiyle ilgili haber verilmediğini Halk Tv canlı yayınında açıkladı.

Ceza ve Tevkif Evleri Müdürlüğü'nden Dilruba Kayserilioğlu'yla ilgili açıklama yapıldı.

Tahliyenin dün akşam saat 20.00'de gerçekleştiği bildirildi.

Müdürlük, Dilruba'nın yakınlarına haber verilmesini talep etmediğini iddia etti.

Cezaevinden ilçe merkezine ulaşım sorununun olmadığının iddia edildiği açıklamada Dilruba'nın gece yarısı tahliye edilmediği belirtildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

"İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olarak bulunan Dilruba Kayserilioğlu’nun tahliye sürecinde ailesine haber verilmediği ve gece yarısı ceza infaz kurumundan çıkarıldığına ilişkin basında ve sosyal medyada yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen tutuklu hakkında İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 29 Ağustos 2024 tarihli tahliye müzekkeresi aynı gün saat 17.13'te ceza infaz kurumu portalına düşmüş, bunun üzerine hemen tahliye işlemlerine başlanmış, tutuklu saat 20.00 sıralarında tahliye edilmiştir.

Adı geçen tutuklunun emanete alınan eşyaları arasında cep telefonu bulunmadığı tespit edilmiş, resmi uygulama gereğince kişisel eşyaları ile bir miktar parası kendisine eksiksiz olarak teslim edilmiştir. Tutuklu, tahliye işlemleri sürerken kurum personeline; ailesi, avukatı veya bir başka tanıdığına haber verilmesi yönünde bir istemde bulunmamıştır.

Yasal zorunluluk olmamasına rağmen maddi durumu olmayan veya ulaşım güçlüğü yaşadığını beyan eden bütün tutuklulara kurum idaresince gerekli yardım sağlanmaktadır. Adı geçen tutukluya da jandarma tarafından araçla kampüs ana nizamiyesine kadar eşlik edilmiştir. Kampüs önünde Aliağa ilçe merkezine sürekli giden toplu ulaşım araçları bulunduğundan ilçe merkezine ulaşım sorunu yaşanmamaktadır.

Tutukluya tahliyesi esnasında resmi prosedürler eksiksiz olarak uygulanmış olup bir ihmal ya da eksiklik söz konusu değildir.''

Kaynak:Haber Merkezi / ANKA