Çetin Kaya'nın ailesinden suç duyurusu

Kadıköy'de polis kurşunuyla ölen Çetin Kaya'nın ailesinin avukatları delillerin karartılması şüphesiyle suç duyurusunda bulunacak.

GÜL GÜNDÜZ

Çetin Kaya, İstanbul-Göztepe'nin en işlek caddelerinden Fahrettin Kerim Gökay'da polis kurşunuyla öldürüldü. Ölümünün üzerinden 9 gün geçti. Hala soru işaretleri sürüyor.

Halk TV ekibi günlerdir haberin takibini yapıyor. Araçta uyuşturucu ve telsiz bulunduğu söylenmişti. Buna dair bir tutanak hala ortada yok. Halk TV muhabiri Gül Gündüz, Çetin Kaya'nın adli sicil kaydının temiz olduğuna dair belgelere ulaştı. Ardından da Çetin Kaya'nın o gece kullandığı kiralık aracın delil olması gerekirken iç dış yıkama yapılıp kiralama şirketine verildiğini ortaya çıkardı.

Araçta çanta, gömlek, saat, sırt çantası, flash bellek, dosyalar gibi Kaya'nın özel eşyaları da vardı. Bu delillerin neden adli emanette olmadığı, tutanak tutulup aileye niye teslim edilmediği de bilinmiyor. Aile ve avukatlar bunun "delil karartma" olduğunu söylüyor. Ailenin avukatı Orçun Fide, delillerin karartılması şüphesiyle suç duyurusunda bulunacak.