Çetin Doğan, haksızlığa örnek olarak Osman Kavala’yı gösterdi

Çetin Doğan, haksızlığa örnek olarak Osman Kavala’yı gösterdi
28 Şubat davasından tutuklanan Emekli Orgeneral Çetin Doğan, avukatı aracılığıyla halktv.com.tr'den İsmail Saymaz'ın gönderdiği soruları yanıtladı.

28 Şubat davasından tutuklanan Emekli Orgeneral Çetin Doğan, halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Bizim yaşadığımız haksızlıklara toplum alıştı" dedi. Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan işadamı Osman Kavala'yı örnek gösteren Doğan, "İşte bakın Osman Kavala yıllardır tutuklu. Bizim yaşadıklarımız onunkilere göre daha sınırlı" dedi. 

Saymaz, Doğan’a şu soruları yöneltti: 

  • Cezaevi koşullarınız ne durumda?
  • Sağlık sorununuz var mı ?
  • Bir af talebiniz olacak mı?
  • Bu tutuklamayı intikam olarak görüyor musunuz?

Doğan, bu sorulara şöyle yanıt verdi:

HÜCREDE TEK BAŞIMAYIM:

Kaldığım koğuş, Türkiye şartlarında iyi ve temiz sayılabilir. Bu konuya dikkat ediliyor. Temizlikle ilgili bir şikayetim yok. Sağlık sorunlarım nedeniyle benim koğuşum daha emniyetli olsun diye değiştirildi. Merdivenleri tek başıma çıkamadığım için tek kişilik hücremde üst katı kullanmıyorum. Üst kattaki yatak alt kata indirildi. Tüm zamanım burada geçiyor.

DESTEKSİZ YÜRÜYEMİYORUM: 

Kendimi aciz göstermek için söylemiyorum ama bel rahatsızlığından dolayı bir yerden bir yere destek olmadan yürüyemiyorum. Her zaman bir memurun desteğine ihtiyacım var yada koltuk değneği ile yürüyebiliyorum. 10 adımdan sonrasını desteksiz atamıyorum. Pandemi süreci sağlık sorunlarımın artmasına neden oldu.

Balyoz Davası sürerken de aslında cezaevinde FETÖ’cü memurlar vardı. Bunu davranışlarından ve saygısız tavırlarından anlıyordunuz. Şu an büyük çoğunluk iyi.

Balyoz’da ilk hapishaneye girdiğimde beni etkileyen olay, Metris Cezaevi’ne getirildiğimde, orta yaşlı bir memur bana “Sen bu ülkede orgeneral olmuşsun. Bu memlekete çok hizmetlerde bulunmuşsundur. Bugün burada yaşadıklarından dolayı, hizmetlerinden benim ve ailem payına düşeni lütfen affet.” demişti. Bu sözler hiç aklımdan çıkmaz.

OSMAN KAVALA YILLARDIR TUTUKLU:  

Bizim yaşadığımız gibi haksızlıklara artık toplum alıştı. İşte bakın Osman Kavala yıllardır tutuklu. Bizim yaşadıklarımız ise onunkilere göre daha sınırlı. Ancak bu sıkıntılar halkımızın uyanışında bana ve benim gibi insanlara güç veriyor. Bu süreçte erimemiz ya da yok oluşumuz halkımız için. Son 10 yılı aşkın süredir bu davalarla boğuşmaktayım ve devam ediyorum. İnsan bu yaşında yani hayatının sonbaharında torunlarıyla, sevdikleriyle birlikte olmayı, üretmeyi çok ister ama benim bu yıllarım komplo davalarla geçti. Buna üzülüyor, hayıflanıyor, sinirleniyorum sadece.

AF TALEBİNE RET 

Bu arada Çetin Doğan, avukatı Hüseyin Ersöz aracılığıyla kamuoyuna yaptığı açıklamada tahliye olmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan af talebinde bulunmayacağını söyledi. 

Doğan şöyle devam etti: 

28 Şubat Davası'nda evet suçlular var. Ancak bu suçlular hiçbir zaman sanıklar olmadı. Davaya bakanlar, davaya ruhsat verenler, hukuksuz süreci başlatanlar, bu hukuksuz sürece destek olanlar, bu adaletsizliğe kesintisiz güç kaynağı sağlayanlar asıl suçlulardır. Bu sebeple, özür dilemesi gereken, af dilemesi gereken de onlardır. Biz değiliz.

Yargılandığımız davanın seyri, mahkeme başkanı Fevzi Şıngar ve duruşma savcısının görevden alınması ile değişti. Hukuksuz delillerle başlayan ama özel yetkili mahkemeler kapatıldıktan sonra daha adil bir görüntü veren yargılamada, bu kişilerin görevden alınması, hakkımızda verilecek cezanın da ön hazırlığıydı. Tüm bu süreç boyunca ve halihazırda bizler, sadece ve sadece adaletin tecellisi beklentisi içindeyiz.