En Acı Ayrıntı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler yangını kontrol almaya çalışırken alevlerin arasında kalan 3 kişi hayatını kaybetti. Kaçan kişilerin kimlikleri belli olurken acı ayrıntı da ortaya çıktı. Hayatını kaybeden 3 kişinin yanlış yöne kaçtığı, alevlerin arasında kaldığı, yangın sırasında çekilen video ortaya çıktı.

İzmir'in Çeşme ilçesinde Deliklikoy mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve yer ekibi sevk edildi.

PANİKLE ALEVLERE DOĞRU KAÇMIŞLAR

Çeşme'de çıkan orman yangınında bölgede bulunan 4 evdeki 8 vatandaşın alevlerden kaçmak için araziye koştuğu öğrenildi. Kaçan vatandaşlardan 5’i ekiplerce kurtarılırken, kaçış güzergahları bilinmeyen Mesut Coşkunöz (68), Hilmi Coşkunöz (40) ve Mine Elmas’ın (35) ise cansız bedenlerine ulaşıldı.

TATİL İÇİN AİLECEK GELMİŞLER

Hayatını kaybedenlerin baba ve oğul olduğu, Mine Elmas’ın ise Mesut Coşkunöz’ün kız kardeşinin kızı olduğu öğrenildi.

qu-ori0neuoo41ymzc0kla.webp

oaqa0wkvj0iowxfi-dsycw.webp

ho2cuqvugkmojsoz9uv6rg.webp

MİNE ELMAS'IN ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Yangında yanlış yöne giderek hayatını kaybeden Mine Elmas'ın yangın sırasında çektiği görüntüler ortaya çıktı.

TAHLİYELER BAŞLADI

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangının yaklaştığı alanda bazı evlerdeki kişiler, tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yangının etkili olduğu bölgedeki 4 evin sahiplerinin akraba oldukları, evleri tatil için yazlık olarak kullandıkları bildirildi. Yangın sırasında panikleyerek araziye kaçan ve dumandan etkilenerek hayatlarını kaybettikleri değerlendirilen 3 kişinin yaşadığı evlerin ise yangında hasar almadığı belirlendi.

Yangının yaklaştığı arazide bulunan bir kadın ve iki çocuğu da jandarma ekibi tarafından bölgeden çıkarıldı.

yangin11.jpeg

VALİ ELBAN: 3 KİŞİ ÖLDÜ, 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir Valisi Süleyman Elban, bölgede incelemelerde bulunup, görevlilerden bilgi aldı. Ardından açıklamada bulunan Vali Elban, yangının bölgedeki 4 vatandaşın bahçesinde çalışma yapılırken çıktığını belirterek, "Ekiplerimiz alana hızlıca müdahale etti. Yangın saat 14.30 itibariyle kontrol altına alınıp söndürüldü. Bu sırada yangının tehdit edebileceği yerleşim yeri olarak iki yerleşke vardı. Biri sol tarafımızdaki iki büyük yazlık site. Arkadaşlarımız, yangını yazlık sitelere ulaşmaması için hızlıca tedbir aldı ve tahliye ettik. Diğer taraftan da hemen yanımızda olan bölgede 4 ev var. Arkadaşlarımız, buraya da hızlıca müdahale ediyorlar. Vatandaşlar ne tarafa gideceğini bilememiş. Yangın tamamen sonlandıktan sonra 3 arkadaşımızın hayatını kaybettiğini belirledik. Yangına sebebiyet veren 4 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı" dedi.

81334.jpgVali Süleyman Elban, alevlerin tehdit ettiği bölge sakinlerinden 1'i çocuk 5 kişinin de ekipler tarafından kurtarıldığını kaydetti.