Cenk Çelik öldü

Cenk Çelik öldü
Ümraniye'de uğradığı silahlı saldırı sonrası ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan Cenk Çelik, hayatını kaybetti.

İstanbul Ümraniye'de 17 Eylül'de kendisine yaklaşan biri tarafından peş peşe ateş edilen Cenk Çelik ağır yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan Cenk Çelik bugün öldü.

Çelik’in cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınları tarafından teslim alınan Cenk Çelik’in cenazesi Karacaahmet Mezarlığı gasilhanesine kaldırıldı. Cenk Çelik'in cenazesinin memleketi Siirt’e götürüleceği ve yarın öğle namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

Yaşanan olayın ardından polis ekiplerinin soruşturması neticesinde kimliği tespit edilen saldırgan Özgür B.’yi Edirne’den yurt dışına kaçmak üzereyken yakalanmıştı.

Ne olmuştu?

Cenk Çelik, organize suç örgütü lideri suçlamasıyla yargılanan Sedat Peker karşıtı videolarıyla biliniyordu. Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Cenk Çelik'in vurulmasının ardından açıklama yapmıştı. Barkın, Peker’le FaceTime üzerinden yaptığı görüşmeyi aktararak, Peker'in şunları söylediğini yazmıştı:

Bugüne kadar sosyal medyada çoluk-çocuk, genç-yaşlı birçok kişi şahsıma hakaret videoları yayımlamaktaydı. Hiçbirine karşı tek karşı eylemde bulunmamışken, bıçak sırtında yaşadığım bu anda, böyle bir cinayeti işlettiğimi düşünmek en basit tanımıyla safdillik olur. Bazı güçler tarafından öldürülmem amaçlanırken, yakınlarıma saldırılar düzenlenirken, bana hiçbir fayda sağlamayacak bu tip bir cinayetle ilişkilendirilmem asla mümkün değildir.

Peker ayrıca "Bugün, yakınımda olduğu bilinen Seyfi Gedikli isimli arkadaşın ana-babasının ve kızlarının kaldığı evin kapısına silahla ateş edildi. Bana sevgi besleyen insanları yıldırma amacıyla yapılan kriminal çalışmalar devam etmektedir. Dijital tecrit altında iken bu yönde komplolara başvurmak asla onurlu bir davranış değildir" demişti.

Kaynak:DHA