Cemevi'nin 'haç' olarak gösterilmesine tepki: Bu topraklarda kendinden olmayanları aşağılama adet olmuş

Cemevi'nin 'haç' olarak gösterilmesine tepki: Bu topraklarda kendinden olmayanları aşağılama adet olmuş
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan haritada camiler “ay-yıldız” ile gösterilirken Kuşadası’ndaki Davutlar Cemevi “haç” ile işaretlenmesi tepkilere neden oldu.

Tapu Kadastro Müdürlüğe ait, “parselsorgu.tkgm.gov.tr” adresli siteye girildiğinde harita üzerinde yakın bölgede yer alan camilerin ay yıldız sembolü ile gösterilmesine karşın Davutlar Cemevi’nin haç işareti ile sistemde gösterilmesine Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Hüseyin Güzelgül'den tepki geldi. 

''Bu topraklarda kendinden olmayanları aşağılama adet olmuş''

halktv.com.tr'ye konuşan Güzelgül, ''Bu topraklarda kendinden olmayanları aşağılamak adet olmuş. Devamlı yapılıyor bu. Cemevlerini haç işaretiyle göstererek, Hristiyanlar mı Aleviler mi aşağılanmak isteniyor?'' diye konuşurken, Alevileri provakasyona getirmenin kimsenin haddine olmadığını söyledi. 

''Kabul etseler de etmeseler de buradayız''

''Onlar bizleri hiçbir zaman içlerine sindiremediler. Kabul etseler de etmeseler de biz buradayız'' diyen Güzelgül, Hristiyan vatandaşlara sevgiler sunduğunu belirterek, ''İyi ki varlar. Biz herkese saygı duyuyoruz. Tüm dinler güzel ahlak üzerine inşa edilmiştir ve varlığını böyle sürdürür. Bizi provakasyona getirmek kimsenin haddine değildir'' dedi. 

Davutlar Cemevi Başkanı: Bunu yapanların amacının ne olduğunu anlamakta zorlanıyoruz

Öte yandan halktv.com.tr'ye konuşan, haç işaretiyle gösterilen Davutlar Cemevi'nin başkanı Haydar Erdoğan, Cemevleri'nin ibadethane olduğunu belirterek, ''Gerekli yerlere taleplerimizi ilettik, düzelmesi için bekleyeceğiz. Şu ana kadar hiçbir yetkili bizi aramadı. Bunun nedenini ve sorumlusunu öğrenmek istiyorsunuz'' diye konuştu.