Celal Ülgen: Soylu 'en iyi savunma hücumdur' mantığıyla iddiaların üzerini örtmeye çalıştı

Halk TV'de yayınlanan gazeteci Ayşenur Arslan'ın sunduğu 'Medya Mahallesi' programına canlı bağlanan Avukat Celal Ülgen, "Soylu kendisini savunmaya geçmek yerine 'en iyi savunma hücumdur' anlayışıyla iddiaların üstünü örtmeye çalıştı" dedi.

Halk TV'de yayınlanan gazeteci Ayşenur Arslan'ın sunduğu 'Medya Mahallesi' programına canlı bağlanan Avukat Celal Ülgen, dün akşam İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun canlı yayında yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Ülgen, "Soylu 'en iyi savunma hücumdur' mantığıyla iddiaların üzerini örtmeye çalıştı" dedi.

Gazeteci Ayşenur Arslan'ın, "Bir İçişleri Bakanı eğer elinde delil varsa bunu savcılığa bildirir gereği yapılır. Bir terör örgütüyle Canan Kaftancıoğlu'nu (aslında daha önce de yaptığı gibi) nasıl irtibatlı gösterir böyle bir yayında? bu nedir?" ifadelerinin ardından, Avukat Ülgen şu ifadeleri kullandı;

"Elbette gösteremez bir defa orada parantez içerisinde Canan Kaftancıoğlu'nu DHKP-C'li olarak ilan etti, 'kendisi DHKP-C'li olduğu için DHKP-C'linin onu tehdit etmesi söz konusu değildir' diyerek, bir düz mantık bir Aristo mantığı yürüttü yani bu oldukça yadırganacak bir durumdur. Ve doğrudan doğruya kendisini savunmaya geçmek yerine 'en iyi savunma hücumdur' anlayışıyla ve başka iddialarla bu savunmasının üstünü örtmeye çalıştı. Daha doğrusu savunmasının değil mafyayla olan iş birliğinin, iş birliği iddialarının üzerini örtmeye çalıştı"


 

Etiketler :