Celal Şengör'den RTÜK Başkanına Kızıl Goncalar Yanıtı

Celal Şengör'den RTÜK Başkanına Kızıl Goncalar Yanıtı
RTÜK Başkanı, Celal Şengör'e yönelik "O isminin başında prof olan arkadaş kendi işine baksın" demişti. Celal Şengör'den yanıt gecikmedi.

Çekim mekanları yasaklanan, RTÜK tarafından yayını durdurulan Kızıl Goncalar'la ilgili tartışma sürüyor.
Prof. Dr. Celal Şengör, Kızıl Goncalar'a soruşturmayı eleştirmiş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Şengör'e yönelik "O isminin başında prof olan arkadaş kendi işine baksın" demişti.

kizil-goncalar.jpg

Şengör, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e yanıt verdi.

Fatih Altaylı, Celal Şengör'ün yanıtını aktardı. Şengör yazdığı açık mektupta, "Ebubekir Şahin Bey Hazretleri bilimsel bir ifadeyi mahkemeye götürmeğe kalkarken, acaba kendisini Engizisyon mahkemesi savcısı mı sanmaktadır? Şahin, "Çirkin suçlar işledikleri sık sık gazete manşetlerimizde görülen ve aslen anayasamızca yasaklanmış olan tarikatları korumaktadır" ifadelerini kullandı.

kizil-goncalar3.jpg

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya heskabından yaptığı paylaşımda ağır ifadeler kullandı. Şahin Celal Şengör'e ve Fatih Altaylı'ya yanıt verdi.

Şahin şu ifadeleri kullandı:

Sabah gastronomi uzmanı, öğleyin yer bilimci, akşam güvenlik bilimci, şimdi iletişimci olmaya hevesli prof kişi, şahsıma, hakkında birçok şaibe olan, öfke kontrolü problemi sebebiyle sosyal medya paylaşımlarını durmadan silmek zorunda kalan, ergenler gibi sağa sola küfürler savuran basın kartı bile olmayan sözde gazetecinin, sözde köşesinden ağzından salyalar akıtarak bir şeyler söylemek istemiş. Şaşırdık mı? Tabii ki hayır. …kervan yürür. Ülkenden ve milletinden kopuk, yurt dışında yaladığın mürekkepler sana iyi gelmemiş… Her şey olduğunu sanabilirsin ama halkımızın nezdinde sadece isminin önünde ünvan olan bir kişisin. Televizyonları sizin gibi ekran zararlılarından korumaya devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör, RTÜK'ün inceleme başlattığı, afişlerine çeşitli saldırılar olan Kızıl Goncalar dizisiyle ilgili olarak kaleme aldığı mektubunda, "RTÜK neye dayanarak soruşturma açmaktadır? Toplum baskısını bahane ediyorlar: Hangi toplum baskısı? Aslında, o baskı bir avuç kendini bilmez yobazın baskısıdır" demişti.

kizil-goncalar4.jpg

Sabah Gazetesi yazarı Tuba Kalçık'a açıklamalarda bulunan Ebubekir Şahin, Celal Şengör'le ilgili şu ifadeleri kullanmıştı.

"Bakın, adının önünde prof yazan bazı kişiler, ekranlarda boy göstererek, utanmadan RTÜK'ü, bahse konu dizi üzerinden ve kendi yayın ihlalleri nedeniyle aldıkları cezalar sebebiyle hedef gösteriyor. O isminin başında prof olan arkadaş kendi işine baksın. Uzmanlık alanındaki konularda ahkam kessin. Bıraksın da biz de işimizi yapalım. Yalan yanlış yüce dinimize ve kutsallarımıza saldırmış olduğu programın yaptırım kararının yargıdan döndüğü yaygarası ile kamuoyunu yanıltmayı ve halkımıza yalan söylemeyi bıraksın. Yargı süreci devam ediyor. Konu yargıda, takibimizde. İstinaf ve Danıştay süreçleri var. Kusura bakmasın ama işimizi, o ve onun gibi sabah din bilimci, öğleden sonra yer bilimci, akşam programlarında da güvenlik bilimci proflardan öğrenecek değiliz."

Etiketler :