Çayeli Belediye Başkanı İsmail Çiftçi isyan etti

Geçtiğimiz gün Rize'de yaşanan can ve mal kaybına neden olan sel felaketi sonrası Çayeli Belediye Başkanı İsmail Çiftçi HalkTV'ye bağlanarak hem merkezi hükümet politikalarına hem de yerel yönetimlere isyan etti. Sadece bölge halkını suçlamakla olmaz diyen Çiftçi: "İl Özel İdare'nin, Belediye'nin, AFAT'ın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da suçu var" dedi.

Rize'de yaşanan sel felaketinin ardından Halk TV'ye bağlanarak oradaki güncel durumu anlatan MHP'li Çayeli Belediye Başkanı İsmail Çiftçi iktidar politikalarına isyan etti! 
Zaman zaman dere kenarlarına, yamaçlara ev yaptığı için Karadeniz halkının eleştirildiğini söyleyen Çiftçi şunları dile getirdi: "Hepimiz biliyoruz ki içinde yaşadığımız coğrafya bizim kaderimizdir. Biz bu yamaçlarda ve dere kenarlarında ev yapmak durumundayız ama ben de dahil olmak üzere kamuyu yönetenler bu yamaçlarda ve bu dere kenarlarında doğru evleri nereye yapmalıyız konusunda bize destek vermeleri lazım."

İlbank'tan gelen para sadece personele yetiyor

Merkezi Hükümetin, yerel yönetimlere nüfuslarına göre para gönderdiğini hatırlatan Çiftçi, Karadeniz bölgesine gelen paraların bu bölgeye uygun çalışmaların yapılabileceği miktarda olmadığını belirtti.

Çiftçi, İlbank'tan gelen paraların sadece belediyelerin kendi personel giderleri için harcandığını bölgenin jeolojik durumu gözetildiğinde gerekli çalışmaların yapılabilmesi için yeterli bütçe olmadığını anlatan İsmail Çiftçi: " Burada sadece bölgeye ev yapan vatandaşları suçlamak haksızlık olur. Burada aynı zamanda İl Özel İdare'nin, Belediye'nin,  AFAT'ın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kamunun, yerel yönetimlerin hepimizin suçu var. Bu suçu birilerine atmak çözüm değil" ifadelerini kullandı.

Biz buralarda yaşama mücadelesi veren insanlarız bu topraklar bizim diyen Çiftçi: "Özellikle bu bölgede sadece afet olduğunda değil, afet olmadan önce de gerekli bilgi ve maddi destekleri verip önlemler alınabilir. Sadece İlbank gelirleriyle belediyeler kendi kaderlerine bırakılırsa ancak kendi personel maaşlarını öderler veya şehir merkezinde bir sonraki seçimde belediye başkanları kendilerini halka beğendirmek için borçlanarak çiçek veya peyzaj çalışmaları yaparlar. Bu bölgenin asli olan temel altyapı çalışmalarını yapamazlar. Maalesef yerel yöneticilerin tümü yeniden seçilmek kaygısıyla sadece çiçek park çalışmaları yapıyor"  dedi.

Altyapı çalışmaları siyasilerim hoşuna gitmiyor

Çiftçi: "Altyapı çalışmaları siyasilerim hoşuna gitmiyor, daha çok albenisi olan yatırımlara kaçılıyor ve var olan kaynaklarda buralarda harcanıyor. Bunlarda denetlenmeli.  'Bu gönderilen paraları nerelerde harcıyorsunuz. Sadece bir dahaki seçimi kaybetme kaygısıyla mı harcıyorsunuz yoksa gerçekten ilçenin ihtiyacı olan yatırımlara mı harcıyorsunuz' şeklinde denetlenmeli" dedi.