Çavuşoğlu: Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek

Çavuşoğlu: Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye-Mısır ilişkilerine dair, "Mısır Türkiye'den bir heyeti davet etti. Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek" dedi.

NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme dair soruları yanıtladı. 

Türkiye'nin Montrö Anlaşmasını harfiyen uyguladığını belirten Çavuşoğlu, "Bundan ne Rusya'nın ne başkasının bir endişesinin olmaması lazım" dedi. Çavuşoğlu, "ABD uluslararası hukuku dikkate alırsa sözde Ermeni soykırımına dair böyle bir karar vermez" diye konuştu.

Yunanistan ile tüm sorunları konuşmaya hazır olduklarını söyledi. Çavuşoğlu, "Dendias'ın ziyareti memnuniyet verici. Samimi bir görüşme olacak" dedi.

- Yunanistan'la tüm sorunlarımızı konuşmaya hazırız. Dendias'ın ziyareti memnuniyet verici. Samimi bir görüşme olacak.

"Mayıs başında Türkiye'den bir heyet Mısır'a gidecek"

- İlişkilerimizin en gergin olduğu dönemde bile biz "Mısır halkı bizim kardeşimizdir" dedik. Mısır bölgemiz için de önemli bir ülke. Mısır'ın istikrarı, ekonomik kalkınması herkes için faydalıdır. Mayıs başında Türkiye'den bir heyet Mısır'a gidecek. Bakan yardımcıları düzeyinde bir görüşme olacak.

- (ABD gemileri) Eğer gemiler bugün geçmezse, 15 gün önceden bildirim süreci tekrar başlamış olur. ABD sözlü olarak dün bize ulaşarak geçişleri iptal ettiğini söyledi, yazılı bildirim gelmedi.

- Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasında taraf tutmuyor. İkisinin arasındaki krizlerin sorumlusu Türkiye değildir.

- Türkiye, hem kıyıdaş hem de kıyıdaş olmayan ülkeler için Montrö’yü harfiyen uyguluyor. Rusya’nın veya herhangi bir ülkenin bundan endişesi olmaması lazım.