Çavuşoğlu: Erdoğan-Biden görüşmesi Glasgow'da olacak

Çavuşoğlu: Erdoğan-Biden görüşmesi Glasgow'da olacak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile Glasgow'da bir araya geleceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan-Biden görüşmesine dair açıklama yaptı. CNN Türk'te yaptığı açıklamada görüşme teklifinin ABD tarafından geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Öyle görünüyor ki bu görüşme Glasgow'da olacak. Önce konuşma sıraları belli olacak. Ona göre arkadaşlarımız bir saat üzerinde çalışıyorlar. Tarih, saat belli olur. Bize görüşme talebinde bulunan ülkelerin listesini Cumhurbaşkanımıza arz ediyoruz" dedi.

Erdoğan: 1 milyar 400 milyon dolarlık yapmış olduğumuz bir ödeme var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Azerbaycan dönüşü uçakta yaptığı açıklamada Biden ile Glasgow'da görüşeceğini söylemişti. Erdoğan, "Büyük ihtimalle Roma'da değil ama Glasgow'da görüşmemiz olacak. Bu görüşmede de tabii ki en önemli maddemiz; malum bizim F-35 konumuz var. F-35'le ilgili olarak bizim 1 milyar 400 milyon dolarlık yapmış olduğumuz bir ödeme var. Bu ödemeyle ilgili olarak da tabii ki bunun bize geri ödeme planının nasıl olacağını kendileriyle görüşmemiz gerekecek. Bu konuda mükaleme ne getirecek ne götürecek; onu kendileriyle görüşerek öğreneceğiz. Alt düzeyde aldığımız bazı bilgiler var. Bize F-16 verme konusunda gelen bazı bilgiler… Bize gelen bilgi, bunlarla bu işi ödeme gibi bir plan olduğu yönünde. Bu doğru mudur, değil midir; bunları kendilerinden öğreneceğiz. En üst düzeyde de bunu tabii benim Sayın Biden ile konuşmam isabetli olacaktır. Eğer böyleyse ona göre bir anlaşma yoluna gitmiş olacağız."