Çanakkale'de coronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti: Kızı cenazeden görüntü paylaştı

Çanakkale'de babasını coronavirüsten kaybettiğini iddia eden Belma Kaplan isimli vatandaş cenaze töreninden video paylaşarak olayı duyurdu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından babasının hastalığının gidişatını gün gün aktaran Belma Kaplan, coronavirüs belirtilerinin 1 Mart'ta başladığını söyledi.

Kaplan'ın paylaşımları şu şekilde; 

Merhabalar sizlere coronavirüs ile ilgili babamın hastane süreci ne kadar günbegün süreci yazacağım babam şu anda 18 Mart Üniversitesi Hastanesi'nde kroner yoğun bakımda makineye bağlı yaşam savaşı veriyor.

1 Gün: 1 Mart 2020 tarihinde kendini İyi hissetmediği için Çanakkale  Kepez'de aile sağlığı merkezine gitti doktor grip ve soğuk algınlığı olduğunu söyleyerek ilaç yazıp gönderdi

5 Gün : Babam 1 Mart ve 5 Mart tarihleri arasında doktorun yazmış olduğu grip ilacını içti bu tarihler arasında durumu gayet iyiydi evden dışarı çıkmadı devamlı yattı. 5 Mart'ta belirtiler ilk balgam olarak başladı.

6 Gün : 7 Mart Cumartesi günü balgamla beraber öksürük başladı Doktorun yazmış olduğu ilacı halen devam ediyordu.

7 Gün : 8 Mart pazar günü balgam öksürük ileveten burun tıkanıklığı ve başağrısı başladı.

8 Gün: Doktor babam için akciğerlerinde enfeksiyon başladığını yazmış olduğu ilaçları içmesine ilaçlar bitince tekrar kontrol için gelmemizi söyledi fakat gün içerisinde ateşi çıkarsa acile gitmemizi istedi.

9 Gün : 10 Mart Salı günü babamın Ateşi 40. 5 çıktı hemen 18 Mart Üni. hast. acil servisine giriş yaptık doktorlar burada tahlilleri yapıp emar çekip sonuçlarına göre hastaneye yatıracaklarını söylediler. Akciğerdeki enfeksiyon ilerlemiş

10 Gün : 11 - 12 ve 13 Mart cuma gününe kadar zatüree teşhisiyle Göğüs hastalıkları servisinde yattı. Doktorlar devamlı bize babamın yırtdışı bağlantısı varmı yada gelen biri ile görüştümü diye sordular ama babamın hiç bağlantısı yoktu.

13 Mart cuma günü babamda balgamla beraber ağzından kan gelmeye ve nefes darlığı olmaya başladı. yatmış olduğu süre zarfında ateşi hiç düşmedi. Doktorlar yoğun bakıma alacaklarını ve makina ya bağlayacaklarını söylediler.

Belma Kaplan son olarak ise; "Babam EYYÜP KAPLAN'NIN CENAZESİ coronavirüsden kaybettik. Çanakkale de virüsten ölen yok diyenlere" notuyla paylaşımda bulundu.

cenazee.JPG


 

Etiketler :