Çadır yok 28 kişi bir barakada kalıyor

Çadır yok 28 kişi bir barakada kalıyor
Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin büyük yıkıma neden olduğu Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, 5 aileden toplam 28 kişinin yaşadığı bir barakayı ziyaret etti. Depremzedeler vekillerden çadır istedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından bölgeye giden CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İskenderun'da depremzedeler ile görüştü.

Sözcü'nün haberine göre, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan vekiller Modern Evler Mahallesi’nde küçük bir barakada yaşayan 5 aileye rastladı. 28 kişi küçük bir baraka yaşadıklarını söyleyen depremzede vatandaşlar, yatıp uyuyamadıklarını sadece oturduklarını söyleyerek çadır istedi.

baraka1.jpg

Depremzedelerin ihtiyaçlarını tespit ettiklerini belirten Adıgüzel, “Burada kalan aileler depremin başından beri birçok defa çadır ve gıda talep etmiş. Buna rağmen çadır temin edememişler, gıda da yeterince gelmemiş.

5 aileden toplam 28 kişi 10-15 metrekare, tek göz, derme çatma bir barakada bekliyor. İhtiyaçlarını tespit edip koordinasyon merkezimize ilettik. Hepsini hızlı bir şekilde karşılaşacağız” dedi.

Etiketler :