Bursa'daki Kadınlar Plajı 'Lezbiyenler' Gerekçe Gösterilerek Kapatıldı

Bursa'daki Kadınlar Plajı 'Lezbiyenler' Gerekçe Gösterilerek Kapatıldı
İYİ Partili Bursa Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, "Lezbiyenler mesken tuttu" diyerek kadınlara özel plajı kapattı.

Bursa Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Bursa’daki kadınlara özel tek plajı "lezbiyenler mesken tuttu" gerekçesiyle kapatarak büyük tepki topladı. Karabatı’nın bu kararıyla birlikte yerel yönetimlerdeki ayrımcı ve homofobik kararlara bir yenisi daha eklendi.

Yaklaşık sekiz yıldır Bursa’da yalnızca kadınlara özel hizmet veren plaj, İYİ Partili Belediye Başkanı Fatih Karabatı tarafından kapatılarak halk plajına dönüştürüldü.

Plajın halka açıldığını duyuran bir tabela da plaja yerleştirildi. Ancak, bu kararın arkasındaki gerekçe, Karabatı’nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile ortaya çıktı.

Başkan Karabatı, plajın halka açılmasına Facebook üzerinden tepki gösteren bir yurttaşa yanıt olarak, "Değerli Tunalı Başkan, lezbiyenlerin mesken tuttuğu bir plajı halka arzımız kurdele gerektirmiyor" ifadelerini kullandı.

Karabatı, bu açıklamasıyla kararın homofobik ve ayrımcı olduğunu gözler önüne serdi. Sosyal medyada ayrımcı dile dair geniş çaplı bir eleştiri yağmuru sürüyor.