BURSA'DA TERMİK SANTRALE KARŞI 10.000 İMZA

BURSA'DA TERMİK SANTRALE KARŞI 10.000 İMZA
BURSA'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Termik Santrali'ne Hayır Platformu, santralin yapılmasının önünü açan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna yönelik toplanan 10 bin itiraz dilekçesini, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne...

TERMIK SANTRAL

BURSA'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Termik Santrali'ne Hayır Platformu, santralin yapılmasının önünü açan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna yönelik toplanan 10 bin itiraz dilekçesini, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslim etti.

DOSAB Kömürlü Termik Santralı Projesi ile ilgili olarak hazırlanan Mart 2015 tarihli Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, eksiklik iddialarına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından yeterli bulunarak 1.04.2015 günü 'Nihai ÇED Raporu' olarak kabul edilmesine tepkiler devam ediyor.

DOSAB Termik Santrali'ne Hayır Platformu, toplanan 10 bin imzalı itiraz dilekçesini Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslim etti. Platform üyeleri, 'DOSAB şaşırma sabrımızı taşırma, Termik yapma boşuna yıkacağız başına, Termike inat yaşasın hayat, Kanser olmak istemiyoruz, Direne direne kazanacağız, Bu daha başlangıç, mücadeleye devam' sloganları atarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yürüdüler.

SANTRALDE 524 BİN TON KÖMÜR YAKILACAK

Platform adına konuşan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayhan Pala, "İtirazlarımızı kitaplar yayımlayarak, basın toplantılarıyla yürüyüşlerle bilimsel toplantılarla dile getirmeye çalıştık. Ne yazık ki anlatamadık. Anlamak istemeyen insanlar DOSAB?taki ÇED raporunun nihai sonuçlarını gündeme getirdiler. Eğer, bu rapor kabul edilirse bugün yılda 70 bin ton kömür yakıldığı halde nefes alınamayan durumda olan güzel Bursa?mızda, yalnızca DOSAB bir yılda 524 bin ton kömür yakacak" diye konuştu.