Bursa'da sel can aldı
Bursa'nın Kestel ilçesinde aniden oluşan sel, hayatı felç etti. Sel suyunun bilek boyunu aştığı ilçede, 24 yaşındaki engelli bir kadın su basan evinden çıkamadı ve yaşamını yitirdi. Onlarca ev binlerce dönüm ekili alan su altında kaldı. Şiddetli akan su, önüne kattığı çok sayıda araç ve traktörü de sürükledi.
Sağlık Bakanı açıkladı: 2 ölü, 4 kayıp
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter üzerinden yaptığı açıklamada sel felaketinde iki yurttaşın yaşamını yitirdiği, dört kişinin ise kayıp olduğunu ifade etti. Kayıpları arama çalışmaları devam ediyor.
Koca şu ifadeleri kullandı:
Bursa Kestel’de meydana gelen selde iki vatandaşımız hayatını kaybetti. Yedisi 112, 4’ü UMKE olmak üzere ekiplerimizle bölgedeyiz. Kayıp 4 vatandaşımız için arama çalışmaları devam ediyor. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.
24 yaşındaki Kader Akbaba evden çıkamadı
130 haneli Dudaklı köyü akşam saatlerinde felaketi yaşadı. Sağanak yağış sele dönüştü. Çınarcık olarak bilinen dağ yöresinden gelen kaya parçalarıyla gelen sel suları köyde hayatı durma noktasına getirdi.
Köyün üst kısmındaki bir evde kalan 24 yaşındaki engelli Kader Akbaba sel suyundan dışarı çıkamayarak hayatını kaybetti.
Yakınları gözyaşlarına boğulurken, sel sularıyla sürüklenen babası Recep Akbaba ise köy meydanında kurtarıldı.