Bursa'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Bursa'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Bursa'da etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle cadde ve sokaklar gölü döndü, yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Kentte saat 10.00 sıralarında aniden bastıran sağanak ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Yağışa hazırlıksız yakalananlar, iş yerleri ve saçak altları ile otobüs duraklarına sığındı. Bazı alt geçitlerde su birikintileri oluşurken, araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Mudanya ilçesi Trilye Mahallesi'nde bazı ev ve işyerlerini su bastı. Parke taşları yerinden sökülürken, yağış nedeniyle ağaçların dalları kırıldı.

Gemlik ilçesinde de Serbest Bölge yolunda su taşkınları nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanabildi. Bir minibüs, sürücüsü sel nedeniyle yoldaki eğimi fark edemeyince yan yattı. O anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Başkan Türkyılmaz: Ekiplerimiz ev ve iş yerlerini temizliyor

Mudanya'nın Trilye semtinde etkili olan sağanağın neden olduğu sel ve su baskınları ile ilgili hasar tespit çalışmasına başlandı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Gereken incelemeleri arkadaşlarımız yaptı. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Su baskınından zarar gören ev ve iş yerleri temizleniyor. Kentlerin en büyük sorunu şehirlerdeki altyapıların yetersizliği. Trilye'de bunu acı şekilde yaşadık. Mahalleden geçen derenin üzerinin kapatılması yanlıştı. Su bir şekilde yolunu buluyor. Büyükşehir Belediyesini, altyapı sorunlarını gidermesi için göreve davet ediyorum" dedi.

Ayrıca, sel ve su baskınında birçok ev ve iş yeri sular altında kalırken bazı yollardaki parke taşlar hasar gördü.