Bu Skandala İnanamayacaksınız! O Firmanın Maden Suyunda Dışkı Bulundu

Bu Skandala İnanamayacaksınız! O Firmanın Maden Suyunda Dışkı Bulundu
Skandal gündeme bomba gibi oturdu. Maden suyu için işlettiği kuyulardan birinde insan dışkısında bulunan bir bakteri tespit edildi.

Ünlü gıda devi Nestle'ye bağlı Perrier marka maden suyu, dışkı ve insan kaynaklı bakteriler içerdiği tespit edilince büyük bir skandala yol açtı. Fransa'da ortaya çıkan bu olay, yetkilileri harekete geçirerek kuyuların geçici olarak kapatılmasını talep etmelerine neden oldu. Firma, tedbir amaçlı olarak iki milyon şişeyi imha ettiğini duyurdu.

ekran-goruntusu-2024-07-13-105809.png

Fransa'da gündeme oturan bu skandal, maden suyu üretiminde kullanılan kuyuların güvenliği konusunda ciddi şüpheler uyandırdı. Özellikle Nimes yakınlarındaki Vereze'deki kuyu, 1903 yılından beri Perrier için maden suyu üretmekteydi. Ancak, Güneydoğu Fransa'da yaşanan şiddetli yağışlar ve 'Monica' fırtınasıyla ilişkilendirilen kirlilik, bu kuyuların güvenilirliğini sorgulattı.

ekran-goruntusu-2024-07-13-105805.png

Olay, Fransız basınında geniş yer buldu ve halk arasında büyük tedirginlik yarattı. Fransa'nın yanı sıra, bu skandalın yankıları uluslararası alanda da hissedildi. Kısa bir süre önce İsviçre'de Türk yapımı Beypazarı marka maden suyunun yüksek oranda bor minerali içermesi nedeniyle toplatılması da gündeme gelmişti.