Bir ilçede daha: Almanya'ya gönderilen 49 kişi geri dönmedi

Bir ilçede daha: Almanya'ya gönderilen 49 kişi geri dönmedi
Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin Almanya'ya gönderdiği 57 kişiden 53'ünün dönmemesi üzerine ortaya çıkan resmi insan kaçakçılığı şebekesinin, Ordu- Korgan Belediyesi'yle de anlaşma imzalayarak 49 kişiyi yurt dışına kaçırdığı anlaşıldı.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'ın bugünki yazısında, İçişleri Bakanlığı'nın da soruşturduğu resmi insan kaçakçılığı şebekesinin, Bingöl'den 2019 yılından bu yana 300 kişiyi aynı yöntemle yurt dışına çıkardığını söylerken, şebekenin Ordu'nun Kurgan ilçesinde 49 kişiyi yurt dışına çıkardığı ve bu kişilerden haber alınamadığı öğrenildi.

Korgan Belediyesi'nin Korgan Muhtarlar Derneği'yle yaptığı anlaşma doğrultusunda, 25 Temmuz-15 Ağustos 2020 tarihleri arasında Almanya'nın Hannover kentine yapılacak gezi için 53 kişilik liste hazırlanırken, geziye 49 kişi katıldı. Geziyi organize edenlerden olan eski Korgan Belediye Başkan yardımcısı Selahattin Emirosmanoğlu, organizasyonu yapan kişinin Ersin Kilit olduğunu söyledi.  

Projeyi yapma nedenlerinin belediyeye bağışlanacak olan ambulans olduğunu söyleyen Emirosmanoğlu, ''Ersin Kilit, kardeş belediye olma ve belediyeye ambulans alma sözü verdi'' dedi. Korgan Muhtarlar Derneği'nin salgın nedeniyle yeterli sayıya ulaşamadığını, bu nedenle iptal etmek istediklerini söylemelerine rağmen Ersin Kilit'in listeyi kendinin yaptığını da belirtti. Kurgan'dan Almanya'ya giden 49 kişiden haber alınamazken, İçişleri Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı. 

 

Etiketler :