Bu Proje Hatay'a Geri Dönüşü Olmayan Zararlar Verecek!

Bu Proje Hatay'a Geri Dönüşü Olmayan Zararlar Verecek!
Hatay’ın Payas ilçesine bağlı Sincanlı Mahallesinde yapılması planlanan kalker ocağı kapasite artışı ve beton santralı projesi için ÇED toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan CHP Hatay milletvekili Nermin Yıldırım Kara, "Hatay artık daha fazla hastalık ve kirlilik kaldırılacak güçte değil. Çevreyi kirletecek ve zarar verecek hiçbir projeyi kabul etmeyeceğiz" dedi.

Hatay'ın Payas ilçesi Sincanlı mahallesinde yapılması planlanan Kalker Ovacığı kapasite artışı ile beton santralı için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı düzenlendi. CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, bölge halkının kalker ocağı istemediğini, aylardır bölge halkının tozlarla , hastalıklarla mücadele ettiğini belirtti.

Projenin bölgeye geri dönüşü olmayan zararlar vereceğini belirten Yıldırım Kara, şöyle konuştu:

"Payas'ta, farklı sanayi işletmelerinden kaynaklanan bir kirlilik zaten mevcuttu. Yurttaşlar KOAH gibi solunum yolu hastalıkları ve kanser gibi sağlık sorunlarıyla karşı karşıyaydı. Payas'ta yaklaşık 40 bin, Sincan mahallesinde ise yaklaşık bin 300 yurttaşımız ikamet ediyor. Her aşamasında kaçınılmaz olarak toz üretimine yol açan bir proje, bu yurttaşlarımızın sağlığı için tehlike arz eder. Daha fazla kirlilik, daha fazla hastalık istemiyoruz.

ÇED başvuru raporuna göre şu anda 35 kişilik çalışan sayısı 40'a çıkmış olacak. 61,7 yıllık olması öngörülen bu projenin orman vasıflı alan üzerinde gerçekleştirilecek olması bile başlı başına tedirginlik uyandırıyor. Ağır tonajlı araçlardan ve kasislerden dolayı yollar bozulmuş durumda, ayrıca olası kapasite artışı, verimli meyve bahçelerinin toz ve tozuma sebebiyle daha da çoraklaşmasına sebebiyet verecek."

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :