SICAK GELİŞME... Bahar Candan ve Nihal Candan Kardeşler Tutuklandı

Çok sayıda kişiyi 100 milyon liradan fazla dolandırmakla suçlanan şebekeye yönelik soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Bahar Candan ve Nihal Candan tutuklandı. Candan kardeşlerin yanı sıra, Hacı İsrafil Sağlam da tutuklandı.

Önceki gün gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar Candan, Nihal Candan ve Hacı İsrafil Sağlam bugün adliyey sevk edilmişti. Üç şüphelinin savcılık sorguları ise az önce tamamlandı. Savcı, 3 şüpheli için de tutuklama talep edilmişti.

Edinilen bilgilere göre, Candan kardeşlerin yanı sıra, Hacı İsrafil Sağlam da tutuklandı. Kars'ta yaşayan Sağlam, bu kentteki çok sayıda kişinin, dolandırılmasına vesile olmakla suçlanıyorç

nihal-ve-bahar-candan039in-tutuklanmalari-talep-edildi-4505-dhaphoto1.jpg
Bahar Candan ve Nihal Candan dakikalar önce tutuklandı.

3fe72c74-4689-419e-b352-c48169fd3385.jpg
Hacı İsrafil Sağlam, çok sayıda kişinin dolandırılmasına sebep olmakla suçlanıyor.

İFADESİ 10 SAAT SÜRDÜ

Öte yandan Halktv.com.tr soruşturma dosyasına giren önemli ayrıntılara ulaştı. Hacı İsrafil Sağlam’ın emniyet sorgusu 10 saati aşkın bir süre devam ederken, Bahar Candan’a ise 14 kişinin teşhisi yaptırıldı. Üç kişi adliyeye sevk edilirken, diğer kişilere yönelik sorgu işlemleri ise sürüyor. Candan kardeşlerin emniyet sorgusu ise 2 saat kadar sürdü.

db149346-ebdd-471f-badb-6ba53ce578e8.jpg
Çetenin tutuklu lideri Onur Apaydın, Nihal Candan ile.

ÇETE LİDERİ İLE GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

Halktv.com.tr, 100 milyon lirayı bulan vurgun ile ilgili önemli görüntülere ulaştı. Görüntülerin birinde, çetenin tutuklu lideri sevgilisi Nihal Candan ile yan yana görünüyor. Bir diğer kayıt ise, bir gece kulübünde çekilmiş. Anılan görüntüde Onur Apaydın’ın, çetenin kasası olmakla suçlanan Bahar Candan’a para verdiği görülüyor.

kui1ceh58levwwsabsebe35kfguoekyi3m7fpuqk.jpg
Soruşturamnın şüphelilerinden Dr. Refik Ersin Eroğlu firari konumda.

SOSYETENİN JİNEKOLOĞU FİRARDA

Çok sayıda kişinin dolandırılmasına ön ayak olmakla suçlanan Dr. Refik Ersin Eroğlu ise firari konumda. Konuya yakın bir kaynak bu kişinin, yurtdışına kaçmadığını daha önce öğrenim gördüğü bir ilde olduğu bilgisini aldıklarını söyledi. Dr. Eroğlu’nun geçen Nisan ayında Şişli’de açtığı kliniğe sosyetenin bir çok bilinen ismi katılmıştı.

PARASINI KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN DARP EDİLDİ
Öte yandan, şebekenin daha önce dolandırdığı isimlerden Ömer Şeker, Halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, bu kişilerin onlarca kişiyi dolandırdığını kaydetti. 2019'da 1 milyon lira zarar uğratıldığını kaydeden, parasını almaya çalıştığı sırada da bu kişilerce darp edildi.