Marmara ve Ege'ye Uyarı Geldi! Bu Geceye Dikkat! Tam 60 Bin Şimşek

Marmara ve Ege'ye Uyarı Geldi! Bu Geceye Dikkat! Tam 60 Bin Şimşek
Meteorolojiden bu gece için Marmara ve Ege'ye uyarı geldi. Şimşekli havaya dikkat....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Artvin ve Hakkâri çevreleri ile Hatay kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava Forum sayfasından yapılan uyarıya göre bu gece Marmara ve Ege'de şimşekli bir gece bekleniyor.
* Cumartesi 19:00 ile pazar 02:00 arasında, 7 saatte Marmara ve Ege'de 60 Bin şimşek bekliyoruz...

* Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla çevrelerinde "squall line" yani bir fırtına hattının oluşmasını bekliyoruz. Bu hatta cumartesi akşam ve gece geç saatler arasında yüzlerce şimşek, gök gürültüsü, dolu, ani fırtına ve yer yer hortum oluşma riski bulunmaktadır. Bu şehirlerde yaşayanlar dikkatli olmalı, aksiyonlu bir cumartesi akşamı/gecesi olacak gibi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara, Kıyı Ege, Kütahya, Antalya, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. .

Etiketler :