Bu Da Oldu! 25 Bin TL'ye Lise Diploması!

Bu Da Oldu! 25 Bin TL'ye Lise Diploması!
Açık liselere geçiş sınırlandırıldı, 'özel açık liseler' gündeme geldi. Devamsızlık kaydı tutulmayan, yüksek not vaat eden bu liselerde öğrenciler 25 bin TL'ye lise diploması alabilir. Öğrenciler tehlikeye dikkat çekti.

Açık liselere geçişin sınırlandırılmasıyla 'özel açık liseler' gündeme geldi. NTV'den Beyzanur Özer'in haberine göre bu liseler devamsızlık kaydı tutmuyor ve yüksek not vaat ediyor. Üstelik 25 bin TL ödeyen herkes de lise diplomasına sahip olabiliyor.

hat-1674894-1920.png

Eğitim Uzmanı Onur Soğuk, bu okulların öğrenciyi sadece kağıt üzerinde göstedikleri için 25-30 bin lira gibi bir ücretle kayıtlarını yaptıklarını anlattı.

Belirlenen fiyat üzerine normal okul ücretini ilave etmediklerini ifade eden Soğuk, "Çünkü zaten okula herhangi bir maliyeti yok. Öğrenci okula gitmiyor ders almıyor." dedi.

Öğrencilere sene sonunda okuldan mezun olmuş gibi diplomalarını verdiklerinden bahseden Soğuk, MEB'in şikayet hattı kurması gerektiğini önerdi ve bu tip liselerin kapatılması ve ağır cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

lise.jpg

Etiketler :