Bozkurt'ta selde mahsur kalanlar helikopterlerle tahliye edildi

Bozkurt'ta selde mahsur kalanlar helikopterlerle tahliye edildi
Kastamonu'da su seviyesinin yükselmesiyle yaşanan taşkın sonrasında evleri sular altında kalan vatandaşlar helikopterlerle tahliye edildi.

İçişleri Bakanlığından alınan bilgiye göre, yağışın etkili olduğu ilçede, Ezine Çayı'nda su seviyesinin yükselmesiyle yaşanan taşkın sonrasında birçok ev ve iş yerinin sular altında kalmasının ardından, mahsur kalan vatandaşlar için tüm imkanlar seferber edildi.

Bu kapsamda AFAD, UMKE, polis ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri, ilçede vatandaşların tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Helikopterlerle kurtarıldılar

Su seviyesinin yüksek olduğu bölgelerde ekipler, bazı vatandaşları evlerinin balkonlarından alarak, botlarla ve iş makinelerinin kepçesi yardımıyla tahliye etti. Evleri su altında kalanlarsa çatılardan helikopter yardımıyla kurtarıldı.

9 kişi hayatını kaybetti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kastamonu'da meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a yükseldiği belirtildi. Açıklamada, "Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu'da 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" denildi. Ayrıca, arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

 

Kaynak:AA

Etiketler :