BOTAŞ’ta yolsuzluk iddiası: 148 milyon TL nereye gitti?

BOTAŞ’ta yolsuzluk iddiası: 148 milyon TL nereye gitti?
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, BOTAŞ’ın 2021 yılındaki bir yıllık yönetim gideriyle ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Emir, “BOTAŞ’ın 2021 yılı yönetim gideri olan 148 milyon 644 bin TL nereye harcanmıştır? BOTAŞ yönetim kurulu üyelerinin aylık maaşı ne kadardır? Başkaca bir harcama var mıdır?" diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sayıştay’ın BOTAŞ’ın 2021 yılı denetim raporunda bir yıllık yönetim giderinin 148 milyon TL’ye ulaştığı saptamasını TBMM gündemine taşıdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Emir, şunları kaydetti:
"Yolsuzluk yapıldığını iddia eden CHP’li Emir, “BOTAŞ’ın yöneticilerine yalnızca 2021 yılında 148 milyon 644 bin TL ödeme yapılmıştır. Bu hesapla ya 6 kişilik yönetim kurulu aylık 2 milyon TL maaş almakta ya da başka kayıt dışı harcamalar yönetim gideri altında gösterilmektedir, yani bir yolsuzluk söz konusudur. Türkiye’de insanlar sosyal yardımlar ile ayakta kalmaya çalışırken ‘AKP’nin işi bilen yöneticileri’ çift maaşlar, astronomik harcırahlarla yaşamlarını sürdürüyor."

Aylık maaşları ne kadar?

Emir, Bakan Dönmez’e şu soruları yöneltti:

>> BOTAŞ’ın 2021 yılı yönetim gideri olan 148 milyon 644 bin TL nereye harcanmıştır?

>> BOTAŞ yönetim kurulu üyelerinin aylık maaşı ne kadardır?

>> Yönetim gideri adı altında; yönetim kurulu üyelerinin ve denetçilerin maaş, ödenek ve harcırahları dışında herhangi başkaca bir harcama var mıdır?

Kaynak:ANKA

Etiketler :