Boris Johnson'ın babası Fransa vatandaşı oldu

Boris Johnson'ın babası Fransa vatandaşı oldu
İngiliz Başbakanı Boris Johnson'ın babası Stanley Johnson, çarşamba günü Fransız vatandaşı oldu. Johnson, "Fransızlaşmadığını" aksine "zaten hep Fransız olduğunu" ifade etti.

Fransa Adalet Bakanlığı, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın babası Stanley Johnson'ın, Fransa vatandaşlığı aldığını bildirdi.

Soyundan gelenler yararlanamayacak

Bakanlık açıklamanın devamında, bu kararın yalnızca Stanley Johnson'ı etkilediğini, soyundan gelen kişilerin bu haktan yararlanamayacağını ifade etti.

'Kimliğimin bir parçasını kanıtlıyor

BFMTV'ye verdiği röportajda Fransızca konuşan 81 yaşındaki Johnson, "çok mutlu olduğunu" söyledi ve bu vatandaşlığı almanın, "kimliğinin bir parçasını kanıtlamasına" yardımcı olduğunu belirtti.

'Ben zaten Fransızım'

Johnson, Fransız vatandaşlığı için başvurusunu geçtiğimiz kasım ayında Londra'daki Fransız Başkonsolosluğuna yapmıştı.

İki yıl önce RTL radyoya konuşan Johnson, "Ben her zaman Avrupalı olacağım, o kesin. Fransızlaşmam gibi bir şey sözkonusu değil. Ben zaten Fransızım" ifadelerini kullanmıştı.

Brexit yanlısıydı, yanıldığını söyledi

Stanley Johnson, Avrupa Parlamentosu'nun bir üyesiydi, Avrupa Komisyonu için çalışmıştı ve 2016 Brexit referandumunda Avrupa Birliği'nde kalmak için oy kullanmıştı.

Ancak İngiliz gazetesi Daily Telegraph'daki bir yazısında, Avrupalı komşuların Ukrayna krizindeki tutumlarının naifliği sebebiyle Brexit konusunda yanıldığını ifade etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı