Boğaziçi Dayanışması'ndan Çağlayan'a çağrı

Boğaziçi Dayanışması'ndan Çağlayan'a çağrı
Boğaziçi Üniversitesi Dayanışması, tutuklu bulunan Selahattin Can Uğuzeş ve Doğu Demirtaş'ın yarın (17 Mart) Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan davası için yayınlandığı açıklamayla çağrı yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Dayanışması, tutuklu bulunan Selahattin Can Uğuzeş ve Doğu Demirtaş'ın yarın (17 Mart) Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan davası için yayınlandığı açıklamayla çağrı yaptı. Dayanışmanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamda, ''Gerçekleri haykırmaktan korkmayan herkesi Doğu ve Selo'yu kucaklamak için Çağlayan'a çağırıyoruz'' denildi. 

Boğaziçi Üniversitesi'ne cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 1 Ocak'ta rektör olarak atanan Prof.Dr. Melih Bulu'ya karşı öğrenciler tepki göstermiş, okul içinde açılan bir sergide LGBTİ+ bayrağının Kabe'yle beraber olduğu görsel hedef haline gelince beş öğrenci gözaltına alınmıştı. Mahkeme, ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçundan iki öğrencinin tutuklu, iki öğrencinin ise konut terketmeme tedbiriyle tutuksuz olarak yargılanmasına karar vermişti. 

Yargılanan öğrencilerin davası yarın saat 14.20'de Çağlayan'da görülecek.