BM'den Rusya, İran ve Türkiye'ye İdlib uyarısı

BM'den Rusya, İran ve Türkiye'ye İdlib uyarısı
Birleşmiş Milletler Suriye daimi temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'nin İdlib operasyonuna destek vermeyi planlayan Rusya, Türkiye ve İran'ı uyardı, "iki taraf da kimyasal silah kullanabilir, muazzam bir fırtına yaratabilir" dedi.

Birleşmiş Milletler Suriye daimi temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'nin operasyon hazırlığı yaptığı İdlib ile ilgili uyarıda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı dün operasyon hakkında İran ve Türkiye ile görüşmeleri sürdürdüklerini kaydetmişti.

Reuters'ın haberine göre BM temsilcisi bu noktada Rusya, İran ve Türkiye'ye seslenerek İdlib'teki olası bir mücadeleye "10 bin teröristin katılabileceğini , hem Suriye güçlerinin hem de bu güçlerin kimyasal silah olarak klor gazı kullanma ihtimalinin büyük olasılık olduğunu" söyledi.

Sivilleri bölgeden uzaklaştırmak için insani yardım koridoru oluşturulması gerektiğini de söyleyen Staffan de Mistura, gazetecilere sivilleri o bölgede bir savaşa sürüklemenin her şeyi kontrolden çıkararak "muazzam bir fırtına" yaratacağını kaydetti.

Suriye ordusu, İdlib'e operasyon hazırlıkları sürerken, dün Rusya Akdeniz'in doğusuna en az 10 savaş gemisi ve iki denizaltı konuşlandırdığını duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de Hama ve İdlib'deki gözlem noktalarını güçlendirme amacıyla gönderdiği iki askeri konvoyun Çarşamba günü bölgeye ulaştığı bildirildi.

TSK İdlib'deki 12 gözlem noktasını Mayıs ayında tamamlamıştı.

Etiketler :