Bitcoin için bilgisayar mühendisini kaçıranlar işte bu görüntülerle yakalandı

Mersin'de bilgisayar mühendisi bitcoin hesabı için kaçırıldı. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüphelileri yakaladı.

Merkez Toroslar ilçesi Gözne yolu üzerinde 22 Haziran gecesi Bilgisayar mühendisi Ş.Ö.'yü bitcoin hesabındaki para için takibe alanlar önce kendilerini polis olarak tanıttılar sonra Ş.Ö.'nün kafasına silah dayayıp kaçırdılar. Ş.Ö.'nün Bitcoin hesabındaki paraları kendi hesaplarına aktarmak isteyen şüpheliler, işlemi gerçekleştiremediler.

Ş.Ö.'yü, merkez Yenişehir ilçesi Okan Merzeci Bulvarı üzerinde araçtan indirerek kaçtılar. Ş.Ö.'nün şikayeti üzerine harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri tespit etmek için bölgede bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Aracın plakasını tespit eden polis, olaya karıştığı belirlenen M.B.Y., C.Y.,  M.T. ve S.Y.'yi adreslerine düzenlenen operasyonla yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından, 'Birden fazla kişi tarafından gece vakti silahlı yağma ve cebir, tehdit, hile kullanılarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

DHA

Kaynak:DHA

Etiketler :