Birleşik Metal İş: İşçiler bu hukuksuz grev yasağını tanımayacak

Birleşik Metal İş: İşçiler bu hukuksuz grev yasağını tanımayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile ile Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sendikalarının Kocaeli'ndeki grev kararlarının 'milli güvenliği bozucu nitelikte' görüldüğü için 60 gün süreyle ertelenmesine karar verildi. Birleşik Metal-İş yaptığı açıklama ile, "İşçiler bu hukuksuz grev yasağını tanımayacak" dedi.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Bekaert İzmit Çelik Kord Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ait Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki işyerinde Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından alınan grev kararı ile Bekaert Kartepe Çelik Kord Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ait Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki işyerinde Özçelik-İş Sendikası tarafından alınan grev kararı, "milli güvenliği bozucu nitelikte" görüldüğünden 60 gün süreyle ertelendi.

Birleşik Metal-İş, sosyal medyadan karara ilişkin bir açıklama yaparak, yasağı tanımadığını duyurdu. Açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanı yine tercihini sermayeden yana kullandı. Kocaeli'de ki #Bekaert işçisinin grevini yasakladı. İşçiler bu hukuksuz grev yasağını tanımayacak Anayasanın ve uluslararası kabul edilen yasaların kendisine verdiği hakkı kullanarak saat 13.00 de yasal grevini başlatacaktır"

Etiketler :