Birkaç ay önce “İdamı Meclis’e getirin” diyen Erdoğan’dan tuhaf çıkış: Samimi olsaydınız, idam mekanizması çalıştıran bir ülkenin davetine icabet etmezdiniz

Birkaç ay önce “İdamı Meclis’e getirin” diyen Erdoğan’dan tuhaf çıkış: Samimi olsaydınız, idam mekanizması çalıştıran bir ülkenin davetine icabet etmezdiniz
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç ay önce "İdamı Meclis'e getirin" demişti. 5

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç ay önce "İdamı Meclis'e getirin" demişti. 5. Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde ise AB'yi işaret ederek "Samimi olsaydınız, idam mekanizması çalıştıran bir ülkenin davetine icabet etmezdiniz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 5. Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde açıklama yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Dünün Firavunları, Nemrutları vardı, bugünün de Firavunları, Nemrutları var. Hak, batıl mücadelesi dün olduğu gibi bugün de var. Bu mücadele ilanihaye devam edecek. Dünyayı hırs, hınç ve haset değil, iyilik değiştirecektir. Dünyayı kin ve nefret değil, ihsan ayakta tutacaktır.

Savaşın, yoksulluğun ve husumetin yaydığı o kara bulutları insanlığın ufkundan iyi kalpler kaldıracaktır.

Be Netenyahu, sen zalimsin zalim. Şuanda İsrail'de cezaevinde binlerce kadın, yaşlı, çocuk... Bunları sen cezaevinde tutan değil misin?

Utanmadan sıkılmadan konuşuyorsun. Bizim Mescid-i Aksamıza postallarla girenler senin askerin, polisin değil mi? Din adamlarını dövenler senin askerin polisin değil mi?

Bizi tahrik etmeye çalışıyorsan, biz tahrik olmayacağız. Biz bu oyunlara gelmeyiz.

Mısır'da idam edilen gençlerin acısını yüreklerinde hissetmediler. Ey Batı, hani AB ülkelerinde idam yasaktı?

Samimi olsaydınız, idam mekanizması çalıştıran bir ülkenin davetine icabet etmezdiniz.

İstanbul'da vahşice öldürülen Müslüman gazetecinin katli karşısında ses çıkardılar mı? Çıkarmadılar.

60 Saniyede Gün Özeti

Etiketler :