Birinin Üzerinden Türk Pasaportu Çıktı!

Hatay, Antalya, Muğla derken kıyıya vuran cansız bedenler bugün Kıbrıs ve Yunanistan sahiline de vurdu. Komşu sahile vuran cansız bedenlerin birinin üzerinde ise Türk pasaportu çıktı.

Türkiye'nin güney kıyılarında son dönemde artan cansız beden vakaları endişe yaratıyor.

Hatay, Antalya ve Muğla'da karaya vuran cesetlerin ardından bu sabah da Bodrum'a 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası'nın Lampi plajına iki erkek cesedi vurdu.

Cesetler üzerinde yapılan incelemede, birinin İran diğerinin ise Türk vatandaşı olduğu belirlendi. Cesetlerin önce İstanköy Devlet Hastanesi'ne ardından otopsi için Rodos Adası'na gönderileceği öğrenildi.

Bölgedeki sert rüzgar nedeniyle bot veya teknenin batmış olabileceği şüphesine karşı denizden ve karadan arama-kurtarma faaliyeti yapıldığı kaydedildi.

Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sahillerine de bir ay içinde 3 kişinin cansız bedeninin vurduğu öğrenildi.

Türkiye'nin güney kıyılarında son günlerde artan sayıda cansız ceset bulunması endişe yaratıyor. Hatay, Antalya, Muğla, İstanköy ve Kıbrıs'ta bugüne kadar 8 ceset bulundu.

Hatay'da 3 ceset

Hatay'ın Samandağ ilçesinde 12 Ocak'ta 2, 17 Ocak'ta da 1 cansız ceset bulundu. Cesetlerden birinin Suriye uyruklu olduğu, diğerlerinin kimliklerinin tespit edilemediği bildirildi.

Antalya'da 2 ceset

Antalya'nın Alanya ilçesinde 24 Ocak'ta 2 cansız ceset bulundu. Cesetlerin üzerinde kıyafetleri bulunan ve henüz kimlikleri tespit edilemeyen kişilerin, bot veya teknenin batması sonucu boğulmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Muğla'da 2 ceset

Muğla'nın Datça ilçesinde 24 Ocak'ta 2 cansız ceset bulundu. Cesetlerin üzerinde kıyafetleri bulunan ve henüz kimlikleri tespit edilemeyen kişilerin, bot veya teknenin batması sonucu boğulmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kıyılara vuran cansız bedenlerin nedenlerinin araştırılması sürüyor.

Olası nedenler arasında:

Deniz kazası

İnsan kaçakçılığı

Suya gömülme

İntihar

Etiketler :