Bir yanda 'bürokratik oligarşi', bir yanda 'akıncı' Nebati!

Bir yanda 'bürokratik oligarşi', bir yanda 'akıncı' Nebati!
AKP mitinginde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'bürokrasiyi alaşağı ederiz' sözlerini eleştirenlere "Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız. Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye olan savaşında en önde giden akıncılar olarak bizi görebilirsiniz" sözleriyle yanıt verdi.

AKP mitinginde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa'ya, "yatırım bedeli 4,5 milyar lira olan şehir hastanesini inşa edildiğini" söyledi. 'Bürokrasiyi alaşağı ederiz' sözlerini eleştirenlere ise "Yatırımcının önünü kesenlerle mücadeleye etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız. Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye olan savaşında en önde giden akıncılar olarak bizi görebilirsiniz" sözleriyle yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Viranşehir’de düzenlenen AK Parti mitinginde açıklamalarda bulundu. Buradaki konuşmasında Urfa'ya şehir hastanesi yapıldığını duyuran Nebati, “Yatırım bedeli 4,5 milyar liraya patlayacak olan şehir hastanesini inşa ediyoruz” dedi.

'Bürokratik oligarşiye savaşında en önde giden akıncılarız'

Nebati'nin geçtiğimiz gün Fransa'da yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıda, “Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz” ifadeleri tartışmalara sebep olmuştu.

Nebati, o sözlerini yineleyerek karşı çıkanlara kürsüden cevap verdi. Nebati, "Yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye olan savaşında en önde giden akıncılar olarak bizi görebilirsiniz. Hiç kimse bu ülkede yatırım yapacak yatırımcıların önünü kesemez. Engel koyamaz" dedi.

Dünyada emtia ve petrol fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Nebati, "2 yıl boyunca yansıtmamaya dikkat ettik. Enflasyonun baskısı altındayız, halledeceğiz" ifadesini kullandı.

'Türkiye kimseden dilenmez'

Londra'da yatırımcılarla yaptığı görüşmelere yönelik eleştirilere de tepki gösteren Nebati, "Bu ülke kimseden dilenmez, kimseye eyvallah etmez" diye konuştu.

'Millet Türk Lirası'nın gücünü anladı'

Türk Lirası'na olan güvenin arttığı ileri süren Nebati şöyle devam ett:

Millet Türk Lirası’na güvenmeye başladı. Türk Lirası ile iş yapmanın güzelliğini yaşamaya başladı. Ve girişimcilerimiz iş yaparken enflasyonun üzerinde faizle değil, enflasyonun çok ama çok altında oranlarla iş yapmayı öğrendi. Millet Türk Lirası’nın gücünü anladı. Zor günler geçecek. Enflasyonun üstünden geldiğimiz gibi karamsarların da üstesinden gelmeyi bilir bu millet.