Bir soruşturma da Müjdat Gezen'e!

Bir soruşturma da Müjdat Gezen'e!
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil" diyen sanatçı Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçı Metin Akpınar'ın ardından Müjdat Gezen hakkında da soruşturma başlattı. Başsavcı İsmail Uçar imzası ile yayınlanan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'un 160. Maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın organlarına saygı ile duyurulur."

NE OLMUŞTU?

Metin Akpınar ile Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programına konuk olan Müjdat Gezen, "Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil" ifadesini kullanmıştı.

Metin Akpınar da politik eleştirilerde bulunurken ülkedeki kutuplaşmaya dikkat çekmişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'sanatçı müsveddeleri' olarak nitelediği Metin Akpınar ile Müjdat Gezen'in kendisini medya üzerinden hedef aldığını belirterek, "Yayın organları vasıtasıyla beni ipe götüreceklermiş. Biz şehadete inanmış insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi, bunun bedelini ödeyecekler" demişti.

Etiketler :