Bir meslek grubu daha yeşil pasaport peşine düştü

Bir meslek grubu daha yeşil pasaport peşine düştü
Mali müşavirler, gazeteciler ve eczacıların ardından yeşil pasaport hakkı talep eden meslek grubu oldu. TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, mali müşavirlere yeşil pasaport verilmesi için çalışmalar yürüttüklerini ve bu konuda Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan (GİB) destek beklediklerini açıkladı.

Kartaloğlu, mali müşavirlerin karşılaştığı çeşitli sorunlara da değinerek, geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi uygulanmaması gerektiğini, deprem bölgesindeki mücbir sebep durumunun uzatılmasını, mali müşavirlik ücret tarifesinin modernize edilmesini, tahsilat sorununun çözülmesini ve tahsil edilmeyen ücretlerin KDV’sinin ödenmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mali müşavirlik hizmetlerinde KDV'nin indirilmesi, mali tatilin gerçekçi bir yapıya kavuşturulması ve beyan ile bildirimlerin sadeleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Yeşil pasaport talebi, Türk vatandaşlarına birçok ülkede vizesiz dolaşım imkanı sağladığı için meslek grupları arasında önemli bir ayrıcalık olarak görülüyor. Bu taleple, mali müşavirlerin de uluslararası işlerini daha kolay yürütmelerinin amaçlandığı ifade ediliyor.